Husmor här hej!

Jag är egentligen ganska usel på matlagning och bakning, men ibland när lusten faller in kan jag överraska mej själv och resten av familjen. Den uppmärksamma läsaren vet om att jag för tillfället följer en kolhydratfattig och sockerfri diet. Och till den som är intresserad av hur det går kan jag svara: Ja, tack riktigt bra! Nemas problemas.

Går just in i tredje månaden och har mått mycket bättre, både fysiskt och psykiskt. Min svullna mage är ett minne blott. Jag har inte en enda gång legat i fosterställning och släppt väder. Ja, allt funkar som det ska och dessutom är jag piggare och jämnare i humöret. Min man kan eventuellt ha något att invända på just den punkten, men jag själv tycker att jag är mer harmonisk.

Ibland kommer den där hemska djävulen fram och påtvingar ett sug efter kolhydrater. Ibland gör sig den gamla ovanan sig påmind.  Om jag skulle frossa en dag, så skulle det inte vara godis eller något sött, det skulle vara en stor portion pasta. Är man uppvuxen på spagetti så är man.

Barnen tycker förstås jag är lite trist, men i helgen bakade vi och de var nöjda. Sockerfritt förstås. Lovade en läsare att dela med mej receptet på det mumsiga nötbrödet, så i samma veva plitar jag ner receptet på den goda hallonkakan vi bakade. Håll till godo!

 

Ett kilos nyttigt nötbröd:

Ca 900g nötter/frön (Jag hade i valnötter, solrosfrön, pumpakärnor, sesamfrön, sötmandel, chiafrön,hasselnötter plus lite gojibär)

100g olivolja

1,5 tsk salt

5-6 ägg beroende på storleken.

Jag grovmalde nötterna/fröna och blandade dem i en bunke. Rörde ner ägg och olja plus salt. Ugnen på 160 grader och degen satt jag i en avlång form iklädd bakplåtspapper. En timme i ugnen och det godaste kolhydratfria brödet är färdigt att skivas, ätas och läggas i frysen.

 

Hallonkakan:

Hallonkaka lchf

1/2-1 banan
1 dl hallon
1 msk smör
1 ägg
1 dl mandelmjöl
1 tsk kokosmjöl
vaniljpulver
½ tsk bakpulver

Fast jag gjorde dubbelsats, för den blir inte så stor. Blanda alla ingredienser. Bananen är det enda ”sötningsmedlet”. Använder inte stevia eller dyligt. Däremot strödde jag på lite mörk choklad. Passade perfekt till hallonsmaken!

Ugnen på 175 grader i ca 15 min. Barnen gav tummen upp och jag undrade varför någonsin ens baka med socker.

 

2 svar till “Husmor här hej!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: