Naken julkalender

Min inställning till min egen kropp har inte ändrats nämnvärt under åren. De facto är att jag ibland har lika mycket osäkerheter kring den nu som jag hade när jag var 15. Redan som en liten lågstadietjej skämdes jag över hur jag såg ut. Jag ansåg att bland annat att min bakdel var stor. Mycket större än alla andras och det var därefter jag satte skalan. Och det är det vi gör, vi jämför oss med andra allt för ofta. Till den grad att vi förfular oss själva. Vi trycker ner oss lägre och lägre och när vi väl står där på hålets botten har vi inte längre förmågan att acceptera oss för den vi är. Om vi inte ser något fint i oss hur kan då andra se det.

Mitt rumpkomplex hänger fortfarande med. Och ibland kämpar jag med andra komplex. Att vara helt nöjd verkar inte finnas på världskartan, men visserligen finns det gånger när jag känner mej nöjd(are).

Från och med idag, den 1 december, (vart försvann november?) kommer bloggen att innehålla temat självkänsla och kroppen. Jag kommer att blotta mej, iiiik! Bland annat blir det utan smink och annat naket. Ofotoshåppat. Detta är absolut inte easy peasy för mej men bloggen heter ju ändå ME, MYSELFIES & I, så jag får vara lite givmild så här lagom till jul. Tomtenissen, börja anteckna! Önskelistan är på väg.

Vårt värde får inte sitta i våra utseenden! Utseendefixering i media kommer knappast någonsin att upphöra. Vi får ta detta i egna händer. Vi får peppa varandra och aktivt kämpa med vår självkänsla. Vi måste ta för oss och vi måste synas! Min julkalender kommer att fungera som ett 24 dagars ”Buddha-peptalk”. Mest till mej själv men hoppeligen till någon annan också.

 

Lucka nr 1

SAMSUNG CSC

28 svar till “Naken julkalender”

 1. Fin julkalender-tanke! 🙂 En människa med god självkänsla är en lyckligare och snällare människa, vilket ju självklart gör hela världen lite bättre! Heja-heja!

  Gillad av 1 person

  1. Det är pirrigt att visa sina brister, både fysiska och mentala. Men om jag gör det så här, så kan det ju bara bli bättre 🙂 Och så ska jag äta med gott samvete också!

   Gilla

 2. Pingback: Självkänsla #2 |
 3. Vet du, det måste jag bara säga speaking of rumpor – jag har alltid grämt mig (inte direkt skämmats eller haft komplex, men..) över att jag har så liten rumpa! Eller, ska vi säga som så, att den är liksom nästan negativ istället för positiv, du vet; platt istället för plutig. Så det är väl bara att konstatera att det finns av alla sorter, och få människor är toppennöjda med sin egen kropp – vilket är synd! Som äldre har jag tack och lov slutat bry mig om min rumpa, den går riktigt bra att sitta på ändå och ser helt fine ut i jeans. Så vi låter nu alla blommor blomma, och jag säger tack för en bra kalender! 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det är verkligen så. De flesta tycks vara missnöjda, mer eller mindre. Negativ eller positiv 🙂
   Jag kämpar ännu trots åldern. Ibland är jag riktigt nöjd så där överlag, men sen kan jag börja spjälka mej i delar och se det fula på mej 😦 Hoppas kalendern boostar lite!

   Gilla

 4. Pingback: Prinsessan #6 |
 5. Pingback: Sprid vidare! #9 |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: