Är jag svensk eller finne?

Den tycks komma med åldern den här glömskan. Känner hur den senila tanten är på väg att flytta in. Jag går från ett rum till ett annat för att hämta något, men redan i dörröppningen har jag total blackout, vafan skulle jag hämta nu igen?! Minneslistor skrivs, men glömmer att läsa dem. Att minnas datum är helt hopplöst. Är det måndag eller tisdag liksom.

Om man knappt vet vad man gjorde igår så HUR i hela fridens namn ska  man komma ihåg matsäcken till mulleskogen?Eller att fylla i alla sjuttons lappar som kommer från dagis och skola. Hålla reda på jumppor, slalomträningar, musikskolor, pianolektioner och föräldramöten, utvecklingssamtal, insamlingar till diverse skolresor och fotomappar.

Ibland vill jag bara slita mitt hår och låta någon vuxen ta hand om det här. Idag gick barnen motvilligt till dagis och kom hem 15 minuter senare och väldigt glada i hågen. NÅGON hade glömt bort att det inte var dagisdag, varken idag eller imorgon. Just denna någon som hade två väldigt bråda dagar framför sig. Någon fick börja våldsringa barnvakter från när och fjärran.

Någon är nu slut i huvudetoch funderar allvarligt på hur hon kan få tillbaka sitt bortblåsta superminne. Eller är det kört?

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Killen med elefantminnet

7 svar till “Är jag svensk eller finne?”

 1. Jag har haft liknande problem sålänge jag kan minnas, tror inte det har med ålder att göra, utan snarare det stressiga samhälle vi lever i, tror att våra hjärnor inte är gjorda för att processa såhär mycket intryck och minnas så mycket under ett dygn 🙂

  Gillad av 1 person

 2. Hey, you are not alone! Jag är åxå med i allt-faller-i-glömska-symtomet. Och de förbenade lapparna från skola/dagis de är ju för bövelen…bra bara man minns vart man lagt dem för att inte prata om att föra dem tillbaka ifyllda. Bra om man minns vilken tid man ska själv vara på jobb!
  Jag hoppas att det inte är helt kört med minnet..ännu iallafall!

  Gilla

 3. Heheh! Själv kommer jag aldrig ihåg namnet på skådespelare längre! Utan det blir liksom ”honde mörkhåriga, med dide sorgsna ögonen, som va med i den där andra filmen…”
  Fosfor lät ska vara bra för minnet. Rekommenderas för studerande och äldre. Du får ju själv välja vilken kategori du känner dig mera bekväm i 😊😉

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: