En terrorist till farsa

Jag skrev en gång om att jag skämdes för den jag var. Att jag i många situationer har valt att inte berätta om mitt ursprung. Om min ”cafe latte” lena hud.  När någon gissade på Spanien eller Brasilien nickade jag alltid medhållande utan att kommentera desto mera.

Vissa folkslag är helt enkelt bättre än andra. Det vet vi ju. En somalier kommer långt ner på listan tillsammans med rumäner. För de människorna tillför inget till väster och kan så klart inte vara trevliga typer. Bäst att hålla sig på avstånd. Status är viktigt. Det fick jag lära mej tidigt. Ingen sa det högt, men jag tyckte det var bäst att säga att jag hade lite spanskt blod och knipa käft om att det egentligen var couscous-blod (som Romeo kallar det) jag hade. Att vara marockan var nog ingen vinnare på den där ”vem-som-är-bäst”-listan. Kanske jag nog egentligen kom från Rio De Janeiro.

Tänkte lite ett tag att jag inte ska ge mej in i debatten, eller överhuvudtaget kommentera knivdådet i Åbo. Jag säger knivdåd tills annat bevisas. Inte terrordåd. Men visst kan jag kalla det terrordåd, men då ska ska ordet terrordåd gälla för alla aktörer. Även de nationalistiska organisationer som skapar rädsla bland civila. Det är likväl terror.

Efter knivhuggningen i Åbo är asylboenden hotade och några har även blivit direkt utsatta med våld. Civila lever i rädsla av att bli innebrända i sömnen. Världen är grym. Människor kan vara barbarer. Men alla marockaner är inte terrorister. Då är alla finnar alkoholister redo att hugga till med puukkon.

Hälsningar,

En wannabe brasilienare men dessvärre bara en halvt alkoholiserad halvterrorist med kniv

Förresten! Jag är ändå finlandssvensk så lite bättre ändå va? Men min terrorist till pappa har aldrig betalat, så det räknas kanske inte då. Damn!

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

 

11 svar till “En terrorist till farsa”

 1. Bra skrivet! tragiskt men sant.. Då jag råkar nämna för någon varifrån dotterns pappa är hemma blir det ofta tyst..förundran i blicken..modiga säger högt vad de tänker ”är han vit eller svart?”… ingen har frågat vad han heter eller vad han jobbar med eller om han är en bra pappa (jaa alldeles fantastisk!) för det viktigaste är att de får veta vilken hudfärg han har, suck!

  Gillad av 1 person

  1. Karin, varifrån är han? (min man är från västafrika så har aldrig fått frågan 😉 ) Åt mig ojades och vojades det mest över att vi skulle resa till västafrika, trots att hans hemland inte alls var drabbat och det var flera icke drabbade länder där emellan.

   Gillad av 1 person

 2. Tänkvärt och läsvärt inlägg! Tyvärr går det ju alltid såhär- man drar alla över en kam. Mycket annat man kan påpeka om också i informationsflödet gällande det som skedde i Åbo. Till exempel att man betonade att ett av offren var Jehovas Vittne. Vad har det med saken att göra??? Är det mer eller mindre synd om hen då? Eller har det mukamas nåt med motivet att göra? Världen är vrång minsann.

  Men till bilderna- vad fina!! Älskar den med vattnet och dromedarerna! ( för det är väl dromedarer med en puckel? har för mig att kamelerna har två? ) Ljuvlig bild och likaså den sista på dig.

  Gillad av 1 person

  1. Jo, man kan ju kanske inte dra alla över en kam oberoende vad det gäller. Men det känns kanske lättast..
   Det kvittar ju nog om det är en från Jehovas vittnen eller om det var en annan marockan. Sorgligt att någon överhuvudtaget får sätta livet till:(

   Tack, roligt att du gillar bilderna! Dromedarbilden är faktiskt likt en tavla. Det var en magisk kväll där på stranden, man bara MÅSTE fota, you know 😉

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: