Jag är ingen mommo på att skicka kort.

Fick ju ett konstigt ryck för ett par veckor sedan. Mina ryck kommer och går, ibland blir idéerna av men de kan lika bra falla i glömska också. Denna gång blev jag galet ivrig att göra julkort. Inte sådana DIY-kort som kräver papper, lim och tålamod att pyssla.

Nej, enkla stilrena julkort. Inget rysch pysch med röda tomtedräkter och julgransglitter. Bara kort efter egen stil. Klick, klick på kamerans avtryckare, printa ut, frimärke på och hurra så har du glada (och överraskade) släktingar. Och det må kanske vara crazyt, men gladast är du själv. Eller jag då.

Det finns nämligen ingen som är sämre på att skicka kort som jag! Tror att jag har skickat julkort senast år 2003. Kanske 2014 blir året då jag återupptar traditionen? Det återstår att se för trots att fotona är tagna, ska de ju ännu printas som kort, frimärken ska inhandlas, adresser ska insamlas (har jag någons snigelpostadress längre?). Och så gäller det ju att posta iväg korten. I tid!

Ropa häpp den som är lika dålig på detta som jag! Säg att ni finns out there. Please..

PicMonkey Collage0

PicMonkey Collage2

Att få dessa typer att hållas stilla, var en pärs i sig. Det fick bli lite mutor.

PicMonkey Collage

En feberglansig kille, modell större, ville vara med på ett hörn

PicMonkey Collage6

PicMonkey Collage5

PicMonkey Collage9

Romeos höstblåsor gjorde sig inte så bra på bild. Mörkret föll. Ungarna blev vildare, mutorna blev fler och fler. Till sist föll jag ihop av utmattning. Att posta korten måste ju klart  vara det lättaste i hela denna procedur. Så nu rekommenderar jag att INTE göra detta själv. Istället puffar jag för mej , den glada hobbyfotografen. Behöver ni julkortsbilder, kontakta mej (email i profilen). Jag lovar att hålla god min då det kommer till dej och dina barn, haha.

13 svar till “Jag är ingen mommo på att skicka kort.”

 1. Vilka härliga julkortsbilder! 😀 Hoppas mottagarna blir glada, om du får dem postat. 🙂 Själv skulle jag jättegärna va den där kreativa typen som sitter och pysslar julkorten själv. Jag har försökt, men det blir aldrig lika bra som bilden jag har i huvudet.

  Gilla

  1. Att vara den där pysslaren är en dröm, men tror det förblir en. Vissa har det bara inte 😉 Fast kanske det går att bli en pysslare? 🙂
   Tack, korten blev ok efter allt. Pynjar säkert lite mer på dem. De här va bara ett utkast.
   Hoppas pysselivern infinner sig för dej!

   Gilla

 2. Här är jag. Fru-icke-julkort. Och varje år känner man ett uns av dåligt samvete för att folk skickar kort till oss men vi inte skickar ett enda. Nåja. Kanske någon gång. Jättefina bilder har du i alla fall tagit. 🙂

  Gilla

 3. Jättesöta foton! Jag brukar fota barnen och skicka julkort till typ 40-50 pers. Känns lite onödigt på ett sätt, har funderat på att sluta, men kommer säkert inte att klara av att bryta den traditionen i första taget.

  Gilla

 4. Här är en till som är helt urusel på allt vad heter kort, och presenter skickade via post. Pappa får farsdagskortet en vecka senare, och julkort har jag haft visioner om, men detta slutade i någotslags halvhjärtat försök till bild, som den närmaste släkten fick njuta av en god bit efter nyår. Dock har jag alltid en god tanke om att i år ska det bli av, men det återstår väl att se 😝

  Gilla

 5. Jag är nog rätt duktig på att posta julkort jag med. Brukar skicka minst 30 typ. Tidigare pysslade jag alltid men nu när man har en gullig liten tomte att fota så har jag använt mig av honom… Men i år vet jag inte om det blir något. Jag försökte också med en liten fotosession. Och det gick väl lite så där…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: