No poo

Hårproblem igen. Jag var ju till och med till frissan för inte så länge sedan och lät kapa en decimeter. Men ändå är det lika platt, flygigt, trassligt, bångstyrigt som förut. Dessutom har jag haft väldigt torrt hårbotten hela vintern. Jag har bytt schampon som underkläder, gjort hårinpackningar, försökt att inte tvätta så ofta osv. men utan märkbara resultat. Jag var också på g att börja tvätta enligt ”no poo”-metoden och med  att testa oliv- eller aleppotvål.

Idag måste jag bara testa ”balsam före schampo”-metoden. Var ju mycket skeptisk, men jag kände att jag var tvungen att ge den en ärlig chans.

Det kändes minst sagt fel att börja massera in balsam i ett smutsigt hår. Det kändes redan bra efter jag sköljt bort balsamet och när jag sköljt bort schampot förväntade jag mej ett trassligt, knastrande och glanslöst hår. Men vet ni, kalufsen var helt super! Det var inte trassligt, det var inte platt heller och det kändes rent. Och det bästa av allt, det blev inte alls flygigt och elektriskt! Och jag som alltid sprutar en halv flaska hårspray, glansspray och silikondroppar behövde nu inte lägga någonting alls i håret. Wash and go liksom.

Det torra hårbottnet fanns inte där, hur mycket jag än försökte provocera genom att skrapa det. Nu vet jag ju inte hur länge det hålls rent, Återstår att se. Kanske jag slipper hästsvansar och knutar nu då. Spännande!

 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

11 svar till “No poo”

 1. Dendär varianten har jag inte hört om, bara den då man skippar schampot helt och hållet och bara använder balsam. Men alltså först balsam och sen bara schampo eller balsam + schampo + balsam igen?

  Gilla

 2. Jag blev också sugen att testa detta, har jättelockigt och torrt hår så det birde ju funka. Annars borde jag säkert ge det där bara-balsam-metoden en chans. Fin blogg förresten. Är en oddmollyholic som du så jag diggar dina kläder. Och ps. kan du inte snäääälla ha bloppis så har jag en chans att köpa dina gamla Mollysar?

  Gilla

  1. Ja men testa! Funkar det inte för dej får du återgå till ditt vanliga system 🙂 Ska fundera på bloppis! Kul du gillar Odd Molly och bloggen. Ha det bra!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: