Diagnos bloggstress

På den tiden när jag bloggade i min andra blogg var jag även en väldigt aktiv bloggläsare. Jag plöjde igenom massvis med bloggar och var en del av den finlandssvenska blogosfären. Läste man inte varje dag och inte hann med allas uppdateringar var man helt out. Man ville absolut hänga med varje lilla detalj hela tiden.

Tänk om jag missade vilket fredagsvin Linda tipsade om, hur skulle jag då veta vad jag skulle skåla med till fredagsmyset. Och om jag missade var Peppe hade gömt barnet, nej bevare mej väl! Den babyn skulle JAG ju hitta först. Och Mami och jag, vi som var bästa blogg-buddies, kunde ju inte missa hennes roliga skämt och ”wi-fi-high-five:a” henne varje dag. Otänkbart!

När jag sedan slutade blogga, slutade jag också att läsa bloggar. Jag kände mej lite som en svikare men samtidigt var det skönt att inte konstant vara uppkopplad. Jag fick tid till annat. Men lik en drogberoende människa, brottades jag med mina känslor. Att vara en del av en grupp, en fin folksamling som alltid peppade och gav tummen upp, var betryggande. Att bryta sig loss från den gemenskapen var ett stort steg och länge efteråt kunde jag känna en slags tomhet.

Nu har jag ett hälsosammare förhållningssätt till bloggar. Jag är glad att de flesta bloggar jag läste då fortfarande finns kvar. Och jag har upptagit läsandet av dem. Inget slaviskt klickande flera gånger per dag och ingen panik ifall jag hoppar över en dag.

Peppe bad mej berätta om vilka bloggar jag läser och jag läser alla de jag har i min blogroll plus några inredningsbloggar. Just nu gillar jag bloggar med mycket fina bilder. Jag föredrar inredning framför mode men bilder på människor tilltalar mej. Jag älskar foton som bildar en story. Jag beundrar bloggare som tar upp dagsaktuella problem och orkar involvera sig, men själv jag orkar sällan bege mej in i debatter.

En blogg för mej ska ge en skön känsla, en feel good sådan och det är det jag önskar förmedla genom min egen blogg. Jag var så himla butter i min förra. Men det var mest på skoj. Älskar självironi i och för sig.

Själv försöker jag uppdatera min blogg varje dag, men jag tänker inte utsätta mej för diagnos bloggstress.

 

EDIT. Tipsa mej gärna om det är någon superblogg jag måste läsa eller helt enkelt glömt bort!

 

SAMSUNG CSC

På agendan: Städa loppisbord och sälja bort ännu mera Molly-kläder. Byter stil nu känns det som. Punkare nästa?

18 svar till “Diagnos bloggstress”

 1. Ja, man skall slappna av o läsa bloggar då man hinner och har lust. Samma sak gäller då man skriver själv…jag har lärt mig på senaste tiden att slappna av o skriva då jag kan och vill. Haha, ett tag sedan så postade jag massor…då fick jag en snäll kommentar eller önskemål att inte posta så ofta 😉 En ville att jag skulle hålla spänningen för henne….Då börja jag fundera på det….att vågar jag posta nu, har det gått tillräckligt länge mellan 😉 haha…Ja, ingen stress. Man gör då man gör o när man själv vill 🙂 Puss o kram ❤

  Gilla

  1. Ja men vilken konstig men rolig kommentar du fått! 🙂 Efter en sådan kanske man börjar fundera lite.. Bra, du har rätt inställning nu. Man ska få bestämma själv över sin blogg 🙂 Puss på dej!

   Gilla

 2. Vad kul att få finnas med i din blogroll. 🙂 jag försöker inte heller att utsätta mig för bloggstressen å direkt jag börjar känna av den så bromsar jag och backar.

  Gilla

 3. Så himla kul att jag är med i din bloggroll! Du har seglat upp som ny bloggfavorit hos mig också och jag kollar nog in här ungefär en gång om dagen. Min blogg är ju ganska ”slow” just nu eftersom tiden är en konstant bristvara. Men kul att du kikar in där ändå!

  Gilla

  1. Så skoj! Men jag vet det där med tiden..var köper man extra? Tycker inte att bloggen får ta för mycket tid heller. Ingen fara liksom om man bara producerar några inlägg i veckan 🙂

   Gilla

 4. Jag hade en riktig bloggstress period för en tid sen och försökte stanna upp med tanken att, jag ju int behöver skriva nåt om jag int har nåt att skriva om. Men nu har jag hittat tillbaka och det känns bra.
  Gillar din blogg jättemycket. Du skriver trevligt och dina foton är bara så härliga.
  Dessutom är snakk podden ett måste på söndagkvällarna.
  Ha de bra.
  Hej från mig 🙂

  Gilla

 5. Intressant det där… Att hitta lagom nivå… Som ganska nybliven bloggare läser jag just nu ganska många bloggar, men det är ju en balansgång… Tack och lov iallafall för Bloglovin där man kan manövrera genom flödet lite snabbt… 🙂

  Gilla

 6. Jag känner så igen mej i bloggstressen! Men även jag har blivit bättre. Jag har lärt mig att det inte är så farligt om man inte hinner kolla andras eller uppdatera sin egen blogg på en, eller tom flera dagar. Världen stannar inte, tänk….

  Gilla

  1. Nej, tänk alltså det gör den ju inte! 🙂 Känns som om livet bara består av stress. Kan det inte finnas flera timmar på dygnet, skulle minska min stress iaf.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: