Superfood

På tal om bloggar så har jag aldrig fastnat för cancerbloggar. Antingen för att jag är för blödig och inte har lust att gråta mej rödögd. Jag vill helst blunda för sjukdomar och fortsätta leva i min bubbla som odödlig. Men här om dagen snubblade jag faktiskt in på en nu mera nedlagd cancerblogg och jag kunde inte sluta läsa. Fascinerande! Jag grät inte en enda gång. Det här var ju en blogg om livet och inte om döden. Ett tacktal till livet, ett carpe diem på högsta nivå.  SÅ jag hade fått det om bakfoten det här med cancerbloggar.

Hursom blev jag otroligt inspirerad av hennes sätt att varje morgon se magsäcken som ett rent oskrivet blad . Hur hon kan påverka kroppens mående och även cancerns spridning eller minskning genom kosten och att välja en bra frukost. Blev så supertaggad att jag dök in i första bästa hälsokostaffär och köpte rubbet. Titta nu på denna härliga blandning som jag nu ska äta på naturell joggisen! Man känner ju sig frisk bara av att titta.

 

SAMSUNG CSC

En skål full av guld!

 

SAMSUNG CSC

Chiafrön– kolesterolsänkande (glöm giftet Becel Pro Active), proteintillskott, förhindrar inflammationer i mage och tarm. Har alla tänkbara vitaminer, antioxidanter och mineraler. Boom!

Gojibär-superfood indeed! 500x mer c-vitamin än i apelsin, antioxidanter och tre gånger mer järn än i spenat. Det ni!

Solroskärnor– Sänker blodtryck och kolesterol. Mycket E-vitamin, bra för hår hud och naglar. Bli snygg mao.

Kokosflingor– lagom kolhydrater och proteiner, en bra kickstart på morgonen.

Mullbär– Viktiga vitaminer, mineraler och fibrer. Smakar dessutom karamell!

Psylliumfrön– en riktig slaggrenare! Ut med skiten och minska risken för tarm- och ändtarmscancer.

Hampafrön– ett superfrö med essentiella fettsyror som inget annat frö. Ger dej energi och ork. Ursprungligen odlat på Himalayas sluttningar. Ja, ni hör!

Linfrön krossade- Inga fler förstoppningar. Tarmens funktion bestämmer hur du mår. Dessutom väldigt bra för immunförsvaret. Bye bye vinterkräksjukan!

 

SAMSUNG CSC

Orginalreceptet bestod av keso och alla superfrön, men jag föredrar naturell joghurt.

 

SAMSUNG CSC

Som ny redan nu

15 svar till “Superfood”

 1. Tack för en fin blogg Nadia! Den där blandningen ser superjummy ut! Får man fråga vad slutsumman blev i hälsokostbutiken? 😉 Drar mig för att köpa såna där hälsobär o.dyl. då jag tycker allt e så himla dyrt.

  Gilla

  1. Tack för att du läser! 🙂 Oj vet du, kastade kvittot. Tippar på att alla påsar med super- frön och bär blev ca 50-60 välvärda euros. I glasburken rymdes inte allt och tror att allt kommer att räcka i säkert två månader. Så inte många balubas per dag. Tänk att du investerar i dej själv o din hälsa 🙂

   Gilla

 2. Tack för tipset! Tänk att nåt så hälsosamt som frön&bär kan se så gott ut 🙂 Borde oxå ta mej till närmaste hälsokostaffär och köpa lite av dessa nyttigheter. Ha en fin kväll☆

  Gilla

 3. Ser ljuvligt ut och borde själv också köpa hem mera av fröna m.m
  Men vill dock bara tillägga en sak som en dietist sade åt vår son angående linfrön. Köp inte linfrökross, de innehåller bland annat tungmetallen kadmium och ger ifrån sig den när de krossas och skalet går sönder, hela linfrön är därför bättre. Linfrön innehåller väl omega-3 och det får du inte tillgång till när de är hela (men det får du annanstans ifrån) men det är för att de ”slemmar” när de blir våta som de är bra för förstoppning, och just därför skall du istället använda hela frön.
  Detta framkom inte vid vår hälsokostaffär här norröver utan de rekommenderade också linfrökross, men dietisten i Vasa hade andra åsikter. De innehöll även nåt annat som inte var bra för kroppen, och särskillt inte småbarn men nu minns jag förstås inte vad det var.

  Gilla

  1. De verkar vara lite olika råd kring linfröna. Själv har jag alltid trott att hela linfrön inte kan tas upp av tarmen utan åker ut i samma format som de går in 🙂
   Jag tror nog att den lilla mängd av cyanider man får i sig av linfrökross inte är så farligt. Cyanider finns ju i annat spannmål också som man äter betydligt mera av. Allt med måtta är mitt motto 🙂 Men tack för lilla varningen! Ha en skön fredag!

   Gilla

   1. Du har nog rätt där att de inte tas upp på samma sätt utan åker ut i samma format, men de ”slemmar” en hel del när de kommer i kontakt med vätska och det är det som gör att de ändå är bra emot förstoppning 🙂
    Håller med… måtta med allt 🙂

    Gilla

 4. Har länge tänkt att jag måste sätta mig in i hela bär-och-frön-grejen, men inte orkat. Tack för snabbkursen, ska nog köpa hem en likadan uppsättning jag också! Ha en skön helg!

  Gilla

 5. Nu har det ju gått ett tag sen du skrev det här, men jag undrar om du märkte nån skillnad (på hälsan t.ex) efter att du började äta alla dessa spännande fröer och dylikt? Tänkte ifall de är värda att satsa på såhär då höst-tröttheten snart infinner sig.

  Gilla

  1. Ja, jag tycker själv att jag INTE har varit det minsta trött. Iaf inte så där eländigt färdig som jag kunde bli förut. Nu har jag lite slarvat med fröna under semestertider men ska börja igen. Hoppas du får hjälp med hösttröttheten 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: