Sommarresan

Det är väl nu som man borde börja tänka på sommaren, planera semester och den där obligatoriska sommarresan. Eftersom vi inte har någon sommarstuga att chilla på vill jag gärna göra något annat än bara sitta hemma. Sommaren är ju över i ett huj, speciellt om man inte har någonting att ta fasta på såsom en resa till exempel.

I fjol spenderade vi en vecka i Åboland hos svärisarna och en vecka i Sverige, där vi besökte Kolmården och Stockholm. Trots tre barn i bagaget (ja, jag reser gärna utan barn) blev resan riktigt bra. Just nu minns jag resan som helt underbar, men jag har antagligen förträngt dispyterna, stressen och svetten.

Vi bodde mestadels i Norrköping, en riktigt överraskande bra stad! Lagom stor, mysig och med mycket happenings för såväl stora som små.  Både jag och gubben lider av svår beslutsångest så att boka någonting långt på förhand är väldigt exotiskt för oss och denna gång fick vi heller inget boende bokat i tid. Dessutom råkade det vara EM i damfotboll just den veckan och alla boenden upptagna sedan lång tid tillbaka. Men eftersom allt alltid ordnar sig (bästa mottot) så fick vi till slut en vindslägenhet som visade sig vara perfekt.

Alltså ALLT är ju så mycket bättre i Sverige! Hyresvärden proppade kylskåpet med mumsig svensk frulle. Tunnbröd, Kalles kaviar, nyponsoppa och på kvällen åt vi dillchips och svenskt lösgodis. Och MER, slurp! Man kan ju tycka sig att vi ju har allt detta i Finland, och det har vi väl men det smakar helt enkelt inte lika gott här som där. För att inte tala om att gå i svenska matbutiker, aaah!

Men tillbaka till sommarresan 2014. Vart ska vi åka? Ge mej gärna era bästa tips men ta i beaktande mitt dåliga resetålamod, mina sjövilda ungar och den inte så stora pengapungen.

 

IMG_4812 (2)

Linbanan på Kolmården var rätt spännande! Tips: Ta den genast från öppning för att undvika 500m kö.

IMG_4814 (2)

Delfinshowen gjorde mej tårögd, så fantastisk var den men Romeo gillade getterna bäst.

IMG_4824 (2)

Inget land har bättre parker än Sverige. Här en oas mitt i Norrköping centrum. Pizza och MER, nam!

IMG_4759 (2)

Egentligen är ett helt vanligt äppelträd rätt bra också

IMG_4765 (2)

I alla fall när man har sina älskade bröder att klättra med

IMG_4731 (2)

En stor grushög är heller inte fy skam

IMG_4736 (2)

Eller en maskin. Mamma gillar stora maskiner.

IMG_4729 (2)

I’m on top of the world

IMG_4844 (2)

Att springa med bruna ben funkar också. Ett bra koncept för en lyckad sommar enligt björnligan.

25 svar till “Sommarresan”

 1. Danmark!! Vi har varit i Skagen ett par gånger. Där e väldigt vackert! I somras hyrde vi ett hus med två andra familjer mitt i Skagen, bodde där en vecka och gjorde utfärder till olika stränder och njöt i den lilla staden. Färskt bröd från bageriet varje morgon, färsk fisk till middag och många kaffestunder! Innan vi åkte till Skagen var vi två dagar på Legoland. Där var jätteroligt, men inte alls ett måste om man besöker Danmark. På hemvägen tog vi Köpenhamn i tre dagar. Där tyckte vi kanske bäst om guidad båttur, Amalienborg och skattkammaren på Rosenborg. Rekommenderar! Våra barn var alltså 7 och 9 då.

  Gilla

  1. Jaa en dröm faktiskt! Jag tänker mej bara att det blir en rätt saftig resenota..Köpenhamn har jag bott i så den stoppen kunde man ju kanske hoppa över, men Skagen..ser för härligt ut! Och säkert jätteroligt att resa tillsammans med andra.

   Gilla

  1. Tallin då ju, dit va vi nån vår sedan o guu så mysigt,hade glömt det sedan tonåren.. 🙂 iår satsar vi nagu o åland

   Gilla

   1. Precis, man behöver inte åka så långt! Och jag njuter gärna av nordisk sommar. Tallinn? Har bara varit där en gång och köpt piratmusik och sprit 🙂 Finns det något mysigare och för barn där? Ska undersöka!

    Gilla

 2. Vi har hittills mest semestrat i Finland när barnen varit små. Mumindalen, Tammerfors (Särkänniemi förstås), Helsingfors och Åland. Jag hatar att köra långa sträckor så jag föredrar att göra små miniutflykter i närområdet, typ 1-2 dagar, så det har vi gjort rätt ofta de senaste åren. Finns massor av små mysiga lantgårdar, stränder och sånt på 1-3 h körtid från Vasa.

  I sommar blir det kanske några nätter i Umeå där vi har delar av vår familj. Kolmården, Astrid Lindgrens värld och Legoland finns på önskelistan men vi väntar lite tills minstingen är aningen större. Kanske nästa år. Men ja, jag ska ju till Umeå redan denna vecka också – UTAN barn! Hehe 🙂

  Gilla

  1. Hur gammal är din minsting? Jag känner lite som du att man kan göra små utflykter, i mitt fall spara på sitt tålamod 🙂 Men sen är jag lite egoistisk och skulle själv vilja se och uppleva något mer. Fara nånstans där det finns grym kultur eller shopping.. 😉

   Gilla

 3. Jylland! Börja i Skagen och bila neråt längs västkusten. Fantastiska stränder och korta avstånd. Bara ditresan som är lite lång. Finns massvis med härliga b&b för billig peng.
  Österlen lär också va ett bra alternativ om man inte vill trängas på Gotland.

  Gilla

 4. Vi skall fara till Åland och Tallinn i sommar (har exakt samma kriterier som du angående resa med barn). Tallinn har massor åt barn, säger mina vänner som varit dit typ 1000 gånger med sina familjer. Relativt billigt är det också (så man sparar pengar för dendär tumisresan med mannen…;) )

  Gilla

  1. Oj två sommarresor, skoj! Ja men billigt är ju alltid bra. Det ska väl finnas fina stränder nånstans där i Estland, vet inte var dock. Tumisresa klingar väldigt bra i mina öron 🙂

   Gilla

  1. Åland röstar många på 🙂 Kanske man kunde ta en extraresa dit. Halmstad/tylösand lär ju vara fint, men undrar om det inte är lite snobbigt? 🙂

   Gilla

   1. Vi var med mannen till Halmstad och Tylösand för ca 4 år sedan bilandes och sedan dess har jag haft den där tanken att åka dit med när vi har barn. Tyckte inte då det var snobbigt, men vi var dör bara två dagar och så kan det ju ha ändrat. Tyckte stan var mysig, stranden stor och så fanns det fina promenadstigar.

    Gilla

 5. Åland så klart! Ta cyklarna med. Pröva Degersand, det är som att komma utomlands. Havsvidden om ni vill lyxa till det. Annars flera fina badstränder i Mariehamn. I Sverige kan jag tipsa omGöteborg med Liseberg, Paddan, eller bara åka ut till nån brygga o fiska krabbor.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: