Skrota eller inte

Nej för fanken, slå mej hårt i bakhuvudet! Jag är så kär i denna månaden och samtidigt så förundrad över HUR varmt och fint det kan vara. Någon har hört Finlands kollektiva bönerop och klagosånger. Och jag tackar. Det är faktiskt helt okej att jobba ändå. Kvällarna är ju varma och långa.

Just nu känns hösten långt borta och ”vägen hem var mycket lång”-feelingen är en som en suddig liten prick i korttidsminnet. Men om man går efter dagens datum så måste man sluta lalla och börja leverera. Så där smått i alla fall. Och eftersom jag älskar listor,( ”to do-lists make great achievers”) så har jag funderat ut hur en idealisk höstdag skulle se ut:

7.30 Wake up. Inget snooze!

8.30-9.30 Promenad. Podd eller galet bra musik i öronen.

9.30-10 Morgontoalett (Morgontoalett! På riktigt?! Ja, jag älskar det ordet)

10.30-11 Frukost & läsa mail

11-15 Intensivt arbete (inte tjuvkika insta)

15 Lunch. Helst något hälsosamt. Helst på stan med någon kompis. Måste lära mej ta lunchpaus!

16-17 Avsluta jobb, gå igenom morgondagens program, mail osv.

17-20 Hänga med barnen. Inte sitta inne. Inte pilla på telefon. Så mycket i alla fall.

20-22 Fortsätta jobba. Med en stor tekopp.

22-01 Kolla serier, (samtidigt) tjuvkika insta, twitter och facebook

Utöver denna till synes vanliga dag, vill jag även hinna med yoga och pilates. Ex tempore cykelturer till kompisar och wine&dine på restaurang med gubbsen. Vill också ha mycket party, baka och prova på nya recept ur oöpnnade kokböcker som samlar damm på hyllan. Jag vill lära känna nya människor, networka och gå på bloggträffar (vem ordnar?).

Vill förstås också ha en ny fräsch höstgarderob! Tänker ligga på färgskalan beige-brun den här hösten. Modelejon, vad är höstens innefärg förresten? De här planerna låter ju inte oöverkomliga. Det kommer att bli bra. Och sedan när det gäller, när regnet piskar ner och mörkret tar livet av all inspiration, då är det nog helt okej att skrota listan och glo i soffan.

Lite pics från båtlivet

2 svar till “Skrota eller inte”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: