Söndagens korta

Ännu en dag med toppenväder. Augusti, du vara micket snäll! Idag samlades vi, som så många andra, på Sandö för manifestationen ”Vi har en dröm” Så fint att se att det finns folk som bryr sig. Folk som har hjärtat på rätt ställe. Folk som visar medmänsklighet och kan tänka större, utanför sig själva. Ibland blir man helt matt och tror att hela Finland är lika ruttet som de åsikter som vissa politiker har.

Kaj var på plats, och naturligtvis barnens favorit. Alfred Backa levererade humor och Fredrik Furu bjöd på fina visor. Sedan blev det lite bad och de godaste heimlaga hamburgarna väl hemma.

Kom att tänka på en text jag skrivit som passar bra just idag, när vi stått upp för jämlikheten. En aktuell text som jag skrev för ett tag sen. Den går att läsa precis HÄR.

Imorgon börjar jobbet, nästan på riktigt. Det blir mest kvällsjobb för barnen har fortfarande en hel lååång vecka sommarlov. Ingen fattar hur mycket jag saknar vardagsrutinerna. Countdown sju dagar.

2 svar till “Söndagens korta”

  1. Så bra krönika! 🙂 önskar jag också hade kunnat vara på Sandö. Det som kan vara lite jobbigt med att försöka ”diskutera” med de värsta rasisterna är att man vanligtvis får tillbaka nåt konstruktivt i stil med att de hoppas jag blir ”kulturberikad av ett gäng våldtäktsmän från Afrika”, typ… Och det är ju naturligtvis vi som är ”hjärntvättade” som tror att alla människor har samma värde, eller att inte alla muslimer är ISIS-anhängare.. Suck. Har försökt argumentera på en svensk fascistisk nyhetssida en gång och säger bara – don´t even try. Man blir bara hotad och förolämpad och de klarar inte av att ta till sig något som helst sorts kärleksbudskap.

    Gillad av 1 person

    1. Nej, det är lönlöst att tala med obotliga rasister! Iaf om det gäller på nätet. Man känner sig bara så hopplös. Och tack för att du gillade krönikan! 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: