Vem har släppt?

Det stinker ägg i hela huset! Inte min favoritdoft precis och tjejen som nyss var här för att köpa en tröja fick helt säkert spyreflexer och gick härifrån med tron att jag just hade släppt en brakare. Men sanningen är att jag fick ett ryck och allt började när jag såg dessa blomster.

SAMSUNG CSC

I skymningen hoppade jag och Dino på cykeln på jakt efter videkissor. Men utan tur. Det fanns inte en enda videkvist någonstans. Däremot mycket harbajs, torra träd och vi förfrös fingrarna till på köpet. Tur att det enda stackars torgståndet i Vasa levererar. Ett stort knippe med mjuka videungar hämtade vi därifrån.

SAMSUNG CSC

Läste bak på fröpåsen att det ska ta fem dygn före påskgräset kommer upp ur myllan. Jag som trodde att jag var i god tid denna gång. Blev ju brått ändå. Mylla och små barnhänder överallt.

SAMSUNG CSC

Sedan hängde de små barnhänderna de vackra äggen i påskriset. Eftersom vårt eget påskpynt ligger gömt under tusen lådor i något förråd, hämtade jag en påse med nya fräscha pynt från Indiska. Plockade korgen full, men fick lägga band på mej och sätta tillbaka några ägg.

SAMSUNG CSC

Fick också lägga band på mej själv att inte flytta på äggen som barnen hängt så omsorgsfullt alla på en och samma kvist. Typ. Istället fixade jag nya örhängen och lät minstingen dokumentera.

SAMSUNG CSC

Den här lilla kycklingen är något av de sötaste jag sett. Heart.

SAMSUNG CSC

För att komma in i bästa påsk-mode ska en svart häxhatt naturligtvis pryda hjässan. En hatt tre huvuden. Lite stridigheter.

SAMSUNG CSC

Sedan placerade barnen ut påskpyntet på strategiska ställen. Fönsterbrädet, golvet, eget rum. Efter en smärre övertalning (muta) fick jag sätta allt på konsolbordet.

SAMSUNG CSC

Problemet är att småglinen inte får äta godis. Så vad sätter jag i de fina påskäggen med lock?

SAMSUNG CSC

Den äckliga äggstanken kommer som i vågor. Just nu andas jag med munnen. Barnen undrar när de får äta äggen som vi färgade. Så fina att se på. Som en skål med franska pastiller, men doftar inte lika nice. Note to self. Blås ut dem nästa gång.

SAMSUNG CSC

 

 

6 svar till “Vem har släppt?”

 1. Jag såg en som hade fyllt ett par påskägg åt sina döttrar med små hårspännen o hårband, en liten handväska, smått o gott helt enkelt! Typ julstrumpa. Tyckte det var mycket vettigare o roligare än att fylla med bara godis 🙂

  Gilla

  1. De blev rätt lyckade äggen, nybörjartur;)
   På svar varför de inte äter godis är för att det finns redan så mycket dolt socker i nästan allt de får i sig. Vill vänja dem med en hälsosam livsstil. Att en treåring äter godis känns FÖR MEJ inte helt rätt. Typ så 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: