Old school

Jag är inte mycket till rutinmänniska. Dagarna tar jag i princip helt som de kommer. Måhända är jag inte medveten om många saker som jag gör på rutin och om jag riktigt funderar så borstar jag alltid håret på samma sätt och torkar av mej med handduken på ett bestämt vis. Lite Kalle Anka-style.

Det finns dock en sak som hör till mina dagliga rutiner och det är att läsa dagstidningen till frukosten. Det har jag gjort så länge jag kan minnas. Iklädd nattsärken släpar jag mej varje morgon ut på styva ben för att hämta Vasabladet. Först efter det kan jag påbörja morgonmålet.

Mommo läste alltid Husis i sängen. När den i Arla morgonstund damp ner i hennes postlåda steg hon upp, tog den, kröp ner i sängen, läste den och somnade sedan om. Minns precis det trygga ljudet av tidningens prasslande. När jag hörde tidningen prassla, då visste jag att jag fick fortsätta sova i ytterligare tre timmar.

Nu vet ingen vad som kommer att hända dagstidningen, och jag kan faktiskt inte tänka mej hur det skulle bli utan den. Livet och samhället. Jag må vara old school men om dagstidningen skrotas, var sparas då vår historia? Och vilken skymf mot tryckerikonsten som ju förändrat världen så otroligt. Mommo vänder sig i graven. Själv vill jag fortsätta min morgonrutin ännu på ålderdomshemmet, kanske till och med trilla av pinn mitt i prasslandet.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: