Skönhetsmyter

Just nu ett gigantiskt kaos. Kom inte och hälsa på! Det är lådor och kläder utspridda över golv i hall och kök. Tröstlöst stirrar jag på vinterkläderna för att sedan vända blicken mot vårgrejorna. Fram och tillbaka. Hade redan städat under de flesta av vinterstassen, men de fick lov att snällt återvända till användning. Visserligen kunde skalkläder på barnen funka redan nu, men min lättja är fett stor och jag orkar inte med lager på lager. Var är ylleröjan, fleecen, långkalsongerna? Nej, det blir vinterkläder tills svetten rinner.

En rolig grej som jag konstaterade igår, är att om en månad lajar jag i en uppvärmd pool med en paraplydrink i handen. Det ni! Jag tänker tjuvstarta baddräktssäsongen på en charterresa till Turkiet. Jag vet inte när jag skulle ha varit till södern och allra minst på charter. Alla aaaaandra bara faaaar. Typ så har avundsjukan bubblat i mej.

När jag tänker på södernresor så kommer jag osökt att tänka på (eftersom min aphjärna inte är helt frisk) celluliter. Inte för att jag tror att mina celluliter kommer att vantrivas på beachen, men på något sätt kopplas de två ihop. Jag minns hur Veckorevyn en gång i tiden var min skönhetsbibel. Där lärde jag mej allt jag kan idag.
Veckorevyn lärde mej knepet att motverka celluliter genom att duscha ömsomt varmt, ömsomt kallt.
Veckorevyn lärde mej också att duscha håret i kallt (köldskadevarning)
Att duscha var aldrig min favoritsyssla efter det. Men numera duschar jag lääänge och varmt, gärna hett. Men ibland tänker jag på celluliterna som möjligen sprids som ogräs, men så tar njutningen av det varma vattnet överhand.
Någon annan som blivit itutad skönhetsmyter eller andra myter? Typ att man får öroninflammation utan mössa eller att man kan reparera kluvna toppar med hårinpackning.
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
Semesterbarn

 

6 svar till “Skönhetsmyter”

 1. Det där med att skölja håret med kallt vatten trodde jag på i några år.. Nåja, det skadade väl knappast heller – jag duschade nog inte så kallt att det fanns risk för köldskador ändå.. 😉 Jag älskar annars också heta (eller så varma det går utan att jag bränner mig) duschar – inte så bra för hyn, men svårt att motstå då det är så skönt att man ryser av välbehag.. 🙂 Försöker dock ändå att inte tvätta håret i alltför hett vatten, för tror inte det är så bra att använda för hett heller, och mitt hår är lååångt och börjar väl bli lite skört, så vill vara rädd om det.

  Angående det där med mössa, jag brukar få öronvärk nästan direkt om jag går utan mössa på vintern, knappast att jag utvecklar öroninflammation bara sådär, men nog är det väl ett tecken på att jag inte bör utsätta öronen för onödig kyla 🙂 Det är väl inte normalt/bra att ha öronvärk..

  Gilla

  1. Hej besserwissern! Jag har gjort min egen vetenskapliga undersökning i en kall dusch och konstaterat att det inte är värt det. Myt eller inte så föredrar jag varma duschar. Puss på dej!

   Gilla

 2. Men alltså, när jag studerade till frisör så lärde jag mej följande:
  Hårstråets yta är ungefär som en kotte, alltså med fjäll. Ett riktigt friskt hår har fjällen ”slutna”. Då är håret blankt och mjukt..
  Torrt och slitet hår har fjäll som ”spärrar”, också varmt vatten öppnar fjällen och DÄRFÖR ska man avsluta sin hårtvätt med att skölja med svalt vatten= fjällen kan stänga sej och håret blir blankare! Tummen upp : )
  Sen till ”reparerande” produkter. Njäää, du kan inte på rak arm kanske reparera och återställa slitet hår. MEN med bra produkter kan du få håret att KÄNNAS och SE friskt ut. Med bra produkter kan du behålla långt hår (alltså inte om det är helt förstört men om det är lite överbehandlat o ledset : ).. ) istället för att klippa av det om det inte är det du vill!
  Så bort med Linna shampo flickor och marsch till Kerastase hyllan (till exempel). Det ÄR skillnad and it’s big!! : D

  Gilla

  1. Ja, du har nog rätt! Men jag kan bara inte avsluta med kallt längre. Brrrr!:) Tänker så att om jag använder bra produkter/balsammetoden så hålls håret rätt fint ändå.
   Idag fick jag dessutom en lyxig Kerastasebehandling 😀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: