Casa vs casa

Här om dagen blev förälskad i en lägenhet. I samma sekund som jag steg in glömde jag alla drömmar om husbygge och prunkande rabatter. Det är något så speciellt med stora lägenheter i gamla stenhus. Tjocka fönsterbräden där man kan sitta och iaktta människor och trafiken nere på gatan. Fiskbensparkett och stora rum som avlöser varandra på ett naturligt sätt men ändå ingen förutsägbar planlösning. Jag blev riktigt kär.

Nu bor vi i ett gammal trähuslänga. Vi har grannar, men inte så att de känns för nära in på. När jag var hemma med barnen var det riktigt trevligt att umgås med andra hemmaföräldrar på gården. Nästa gång vi flyttar var tanken ett helt eget hus med gård där man får gå naken om man så vill. Men nu, jag vet inte. Vad är det för fel på lägenhet?

Lägenhet, radhus, parhus, eget eller helt något annat. Vad föredrar du?

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

 

5 svar till “Casa vs casa”

 1. Så länge kidsen var riktigt små var det praktiskt med gård, nu igen är det optimalt med lägenhet och gångavstånd till alla hobbyn. Jag är ingen talkkare eller trädgårdsmänska så om vi hade en gård hade det nog varit en dödens trädgård. Ja eller så en gård med djur, det kunde jag fixa! Utan blommor. Kanske lika bra att vi valt lägenhet då 😉

  Gilla

 2. Älskar också gamla vackra lägenheter med kakelugnar och högt till tak och fönsterbräderna mm mm….dock så har jag med åldern börjat uppskatta att ha en liten gräsplätt att gå ut på så vårt nuvarande radhusboende känns ganska optimalt. Vi har passligt stor gård, trevliga grannar och nära både till stan och skogen. Ibland drömmer jag om ett hus vid havet men för min mentala hälsa så tror jag att det är bättre att det stannar just där vid en dröm. Tycker redan nu att vårt boende tar helt tillräckligt med tid och pengar trots att det är en ganska bekväm lösning att bo i radhus. Men perfektionisten i mig skulle nog bli utmattad av att ha ett helt hus att sköta och hemmet ska ändå vara en plats för rekreation och vila tycker jag. Älskar inredning och vackra ting men blir lite stressad av att allt alltid ska vara så stort och dyrt, önskar att man såg mera ”vanliga” boenden i inredningsbloggarna. Tycker det är mera utmanande att snygga till en lägenhet från -87 än ett nytt 300 m2 hus.

  Gilla

  1. Jag förstår dej. Själv tycker jag utmaningen är den största njutningen. Utmaningen att lyckas med något trots att man varken stora ytor eller mycket pengar. Svårare men tillfredsställelsen är större 🙂
   Om inredningsbloggar, så skule jag tro att det är större chans att man startar en sådan just när man bygger hus eller liknande. Kanske därav väldigt stooora och fiiina hus.

   Radhus är en bra mellanlösning. Och så får man hoppas på trevliga grannar. Hus vid havet är också min dröm, men jag är lite hönsig då det kommer till barn och vatten..

   Gilla

 3. Nu har jag ju bara hunnit bo i höghus och snart en månad i radhus, men jag älskar redan radhuslivet. Å tanken på hur skönt det skall vara att dricka morgonkaffe på egen terass till våren.. Oj hohho! Sen är vårt område lugnt och många vänner runt om så jag känner att det här blir mycket bra.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: