Kontrollfreakish

Den senaste tiden har vissa saker helt enkelt inte varit så viktiga. Inte lika viktiga som de kan tyckas vara. För mej. Jag har en del principer, måsten, känslomässiga relationer till saker och ting. Hur det ska vara och hur det ska se ut. Jag vet ju naturligtvis alltid bäst. Och vill jag något ska det hända NU, GENAST, PRONTO. Går det inte att vänta och jag tuggar fradga.

Har känt mej själv i många år nu, så vet ganska bra hur jag fungerar som människa. Kontrollfreak var bara förnamnet. Kan ses som en positiv egenskap i vissa situationer, men att leva med en kontrollfreak för att inte tala att stå ut med sig själv, är definitivt ingen räkmacka.

Men lately har jag sett hur kontrollfasaden fått sprickor. Den är inte nära på att fallera, men det knakar lite. Detta gör mej förstås oerhört rädd. Och glad. Lättad. Samtidigt knyter jag nävarna och försöker ta tillbaka kontrollen genom att hålla fast vid mina priniper bara för att. Befängt! Men har en byggt upp denna mödosamma kvalitet under en hel livstid , gör en allt för att behålla den. Till allas förtret.

Tänker mej att jag någongång i framtiden kommer att bli fri från kontrollbehovet. Jag hoppas det. Det går åt rätt håll. När jag är 70 ska jag vara bekymmersfri. Fri från kontrollen. Kanske bor jag i en skitig etta med femton hittekatter som använder min kära persiska matta som toalett. Och kanske kommer jag inte ens att höja ett ögonbryn.

På tal om den persiska mattan, så har den nu fått tillträde i vardagsrummet. Bye sommar, hello höst.

mitthem

Before: Ut for det sommarfräscha..(foto av Arash Matin)

SAMSUNG CSC

..AFTER: och in kom den flygande mattan och annat murr-murrigt

SAMSUNG CSC

En ny accentfärg är obligatoriskt

SAMSUNG CSC

Yllefilten fram

SAMSUNG CSC

Lite jordnära färger

SAMSUNG CSC

Och så köpte jag mitt första olivträd, love!

SAMSUNG CSC

Kom ihåg att vattna, kom ihåg att vattna, kom ihåg att vattna

SAMSUNG CSC

Älskar min matta. Den hoppas jag blir så snyggt sliten när mina barnbarn får ärva den

SAMSUNG CSC

Och vad är en höstinredning utan RÖNNBÄR!

8 svar till “Kontrollfreakish”

 1. Du har så spännande och fina kombinationer i din inredning, love it! Ja älska olivträd, men tyvärr har de ju en tendens att dö utav värmen inne…. 😦 Jag har ännu mitt ute. Inne efter några veckor brukar löven singla ner..

  Gilla

  1. Nej, va är det du säger? Kommer bladen att falla?! Ska jag lägga ut den? Har liksom inga gröna fingrar och jag dödar allt..Blir riktigt lessen om detta träd också kommer att dö 😦
   Tackar för de fina orden om inredningen!

   Gilla

  1. Om du menar den rödspräckliga persiska mattan, så har jag köpt den i en mattbutik som säljer just iranska mattor. Vet inte var du bor, men en sådan mattaffär ska nog finnas i de flesta lite större städer. Och på nätet hittar du nog. Denna är inte en kelimmatta dock. Det är den här:
   https://nadiaboussir.com/tag/vitt/

   Men jag vet hur frustrerane det är när man har en bild i huvudet men sedan inte hittar det man söker! Lycka till!

   Gilla

 2. Hej!

  Gammalt inlägg men hittade hit av en slump. Dekorationen mot väggen och puffen är otroligt fina! Varifrån är dem och vet du hur jag kan hitta prisvärda liknande prylar? Fina detaljer har du i din inredning!

  Gilla

  1. Hej! Trevligt att du halkade in! Puffen är en vintage från Marocko och skärmen på väggen är också en gammal grej jag ropat in på auktion. Puffar finns ju att få tag på lite här och där. Men bäst är väl att kolla blocket. Finns många som säljer bort sådana billigt.
   Skärmen eller vikväggen är lite svårare att hitta förmånlig tyvärr. På ellos finns nya till ok pris. Annars är det att hålla utkik på auktion eller liknande. Lycka till och ha det gott!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: