Måndagsallvar

Det är ju old news att Finland fortfarande ligger i någon slags recession, deflation. Depression. Verkligt deprimerande, orkar nästan inte läsa inrikesnyheterna (och efter Sveriges valresultat igår, inte längre utrikesnyheterna). Efter Nokia, Wärtsilä och andra storföretag, hugger nu samarbetsförhandlingarnas sina vassa tänder i  YLE. Där jobbar många av mina grannar, vänner och bekanta. Där jobbar jag ibland. Där finns min dröm. Flera barndomsminnen. Nu i en frånstötande dimma.

Att jag har svårt i min bransch är inget jag sticker under stol med. Att jag inte valde att studera media i höst känns tyvärr motsägelsefullt. En dröm eller ett jobb. Måste man välja? Känns som fail. Oberoende.

Jag fortsätter kolla på Idol, kanske bläddra lite i Se & Hör. Blunda för världens galenskaper och orättvisor. Känns skönare så. Men så hände även ett mirakel idag när en vän fick sitt drömjobb trots den usla arbetssituationen. Hopp finns!

 

Ps. Här kan man läsa när Eva ångar på om samma grej.

 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

3 svar till “Måndagsallvar”

  1. Usch ja, fattar precis vad du menar, trots att jag har fast tjänst i en relativt säker bransch går jag ändå med en klump i magen. När ska man få läsa om några bra nyheter? Tror faktiskt vi håller på och gräver vår egen grav genom att ständigt bara fokusera på allt negativt, gör ju verkligen att man tappar lusten att satsa och göra något nytt, för att inte tala om såna som kanske funderar på att starta eget företag, känns kanske inte så motiverande nu. Trots att det är precis det vad det här landet behöver för att vi ska resa oss igen, innovation och företagsamhet.

    Gilla

    1. Precis så känner jag också! Inspiration och innovation behövs, men just nu känns det som om landet och nyheterna dödar allt det där. Vem vågar vara företagsam nu när hoppet känns så långt borta? 😦

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: