Change of pläns

Dagens planer gick i stöpet när dagis meddelade att de har stängt på grund av skolning. Ok, jag borde ju ha vetat det där. Hur svårt kan det riktigt vara att få alla viktiga datum insatt i kalendern. Och ja, jag har även glömt bort att packa matsäck för dagisutflykter. Det är gånger som dessa när man får känna sig som den sämsta modern på planeten.

Problemet är att jag litar alldeles för mycket på min hjärna, att den ska komma ihåg alla tusen saker; bemärkelsedagar, olika happenings, föra bibbaböckerna i tid (har massvis av böter), skoljippon, diverse insamlingar, räkningar, presentinköp och alla andra vardagsprojekt.

Bra om jag minns vad jag gjorde igår. Med det sagt, jag tror jag håller på att bli senil eller dement. Min hjärna går på något slags övervarv, alla tankar i ett enda virrvarr. Jag som brukar vara så ordningsam och ha koll på allt och alla. Min kropp tycks svika mej för tillfället och jag hoppas verkligen den bara råkar vara i en svacka och snart lägger i en högre växel. Den ska ju tjäna mej ännu i några tiotals år. Eller egentligen, vem har nu sagt det? Får väl vara glad om den har lust med mej några år till.

Ja, så gick alltså mina planer i stöpet idag. Det fick bli hemmadag med barnen. En solig utedag. Vad är väl bättre än det!

 

SAMSUNG CSC

Det kunde ha varit så att vi var på väg till playan..

 

SAMSUNG CSC

…men Dino gillar sina simbrillor för mycket för att lämna dem hemma

 

SAMSUNG CSC

Denna dag var den här typen väldigt kameraskygg..

 

SAMSUNG CSC

..men jag lyckades fota profilen i smyg

 

SAMSUNG CSC

Vi njöt på likväl asfalterad skolgård..

 

SAMSUNG CSC

..som på blomängar

 

SAMSUNG CSC

Vi klippte av blomstjälkar med..

 

SAMSUNG CSC

..största precision och..

 

SAMSUNG CSC

..tog några glädjeskutt à la Skalle-Per (det är absolut ingen regndans!)

 

SAMSUNG CSC

Vi klättrade upp på ett fallet träd, balanserade lite..

 

SAMSUNG CSC

..dinglade lite med fötterna..

 

SAMSUNG CSC

..och poserade skepp-ohoj-kalle med en död fisk till hand

 

SAMSUNG CSC

Sen gick vi hem, lämnade blommorna på trappan och gick in. Påbörjade kvällsbestyren och avslutade dagen med de ändrade planerna.

 

 

8 svar till “Change of pläns”

 1. Fina pojkar du har!
  Jag litar absolut ingenting på min hjärna längre – ALLT ska antecknas och i flera kalendrar dessutom. Det ska plinga både i mobilen och på mailen när jag ska göra något eller komma ihåg nåt som gäller barnens dagis/förskola/hobbies. Antar att man inte heller tränar sitt minne genom att hela tiden ha en massa påminnelser, så kanske jag borde lägga av med det helt och anstränga hjärnan lite istället… 🙂

  Gilla

  1. Ja men det är just det, hjärnan borde tränas lite men HUR länge tar det för orkar inte vara dement allt för länge! Det finns ju bara en projektledare i vår familj 😉 Testa du först utan alla påminnelser så kanske jag testar sen 😉

   Gilla

   1. Nä, jag vågar inte! 😀 Finns nog bara en projektledare här också, så om jag avsäger mig det ansvaret lär vi inte ha någon koll alls på var vi ska vara och vad vi ska göra 🙂

    Gilla

 2. Din klänning alltså, en sån har jag haft. Den var en favorit dessutom som jag sen ändå sålde på loppis. Attans 🙂 Eller så ser den bara bättre ut på dig.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: