Palmer eller tradition

Efter en lång bilfärd är vi äntligen framme till dukat bord hos svärmor. Pretty nice ändå. Jag gillar ju att fira jul i eget hem, men det får bli så här i år. Fast mest drömmer jag om att resa bort över julen. Är jag den enda människan i världen som vill det? Bara åka iväg och glömma allt som heter jul. Inga paket och pynt, endast en upplevelse på något skönt ställe. Tänker palmer, sol och förfriskningar.

Men här blir det nog bra detta år ändå. Fast kommer att sakna uppesittarkvällen, Kalle Ankas jul och Gina Dirawi som julvärd. Här finns nämligen inte Sveriges tv. Äääää! Men se där, jag tycks visst ha några jultraditioner trots allt. Har bara inte förstått det före nu.

Vilka jultraditioner kan du inte leva utan?

julgranjulpynt diyjulpyntjulpyntjulpyntjulpyntjulpynt

Lite pics från förra julen. I år har vi ingen gran och inga pynt. En stjärna och en tomte barnen lagat på dagis räcker mycket väl, kände jag.

6 svar till “Palmer eller tradition”

 1. Sveriges tv finns ju på nätet som play version!! Jag hör nog till dem som inte kan tänka mej att resa bort på julen, jag är såå en julmänniska. Har firat två jular borta och det är inte jul!

  Gillad av 1 person

  1. Jag gissar på att man vill resa bort just för att slippa jul. Iaf jag 🙂 Är du en julälskare förstår jag bra du vill hållas hemma. Bra tips! Jag kollade in sveriges tv på nätet. Tack!

   Gilla

 2. Så fint pynt!! 🙂 Jag tycker väl inte det finns så många traditioner jag inte kan leva utan, firar jag nångång jul i ett annat land eller hos någon annan än vanligt kan jag anpassa mig. Det viktiga är att julen FIRAS (gärna att de jag firar med har sina traditioner, om än de må skilja sig från mina) och att det är stämningsfullt 🙂 Men julgranen, den skulle jag ha svårt att vara utan.

  Gillad av 1 person

 3. Bortrest men bannemej den där julen och tomten är ena rackare att spåra upp oss och tvinga på oss en massa paket ändå. Fast vi är i ett palmträdsland. Nästa år får det bli en öde ö helt utan skärmar, sit inga reklamer kan nå oss.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: