The hard way

Det är mycket jag lärt mej genom åren. Trots att jag fortfarande känner mej som en liten flicka i en tants kropp, så ska det väl ändå erkännas att man blir visare med åren. Dessutom får man lite mera pondus. Inte så att man utnyttjar situationen och säger  ”men snälla lilla vän”, men visst kan ett ”I told you so” slinka in. Med ålderns rätt liksom.

I mitt jobb är det ganska mycket sälj. Jag borde öva bättre på mina säljpitchar. Ibland är de bättre och ibland blir jag bara otroligt folkskygg. Vill inte synas, tala med någon och allra minst försöka övertala någon att köpa av mej. Att sälja sig själv är helt enkelt ingen ENKEL match!

Jag anser att jag har ganska mycket livserfarenhet, men samtidigt har jag ännu att lära. Det mesta jag har lärt mej har varit the hard way. Mycket blod, svett och tårar. Mycket besvikelser. Och när man trott att nu har man det här i påsen, så glider det ur handen.

Som idag. Jag trodde jag hade hela inne. Allt klappat och klart och så blev det inte så. Inget är någonsin klappat och klart så länge avtalet inte är undertecknat. Hade jag inte lärt mej det redan? Att inte ropa hej förrän… Uppenbarligen inte! Men så är jag. Jag blir så sjuttsingens ivrig då det kommer till projekt. Jag researchar, sprutar idéer, fixar, utvecklar, studerar, designar. And I like it! Det är så jag fungerar och det är också en egenskap jag blir så oerhört trött på. För vem vill göra jobb i onödan fast det känns roligt just då.

Så gott folk! Dagens visdom. Lär er att ALLTID skriva kontrakt. Alltid, alltid, alltid och ju tidigare desto bättre.  Även om det gäller ett fjuttigt sketet litet jobb. Och jag ska FÖRSÖKA att inte bli så ivrig nästa gång att jag spenderar min fritid på Pro Bono-arbete.

Ps. På tal om jobb, så söker de nu extrapersonal till det fabulösa Indiska Magasinet. Sök vettja! Och kom ihåg att skriva arbetsavtal!

Nadia Boussir

7 svar till “The hard way”

 1. Ja du, här är en som såå känner igen sig!! Och jag bara måste bli bättre på att kräva kräva deadlines också av kunden för blir processen lång så får man ju aldrig fakturera. Känns bara trist att man måste bli så hårdhudad och cynisk för att gardera sig mot besvikelserna. För de kommer ju inte alla gånger men det räcker med några få som kan stå en dyrt minsann 😦
  Dessutom är det jättetrist att inte få hugga tag i ett jobb när ivern är som störst. Flera månader senare smakar det minsann inte lika roligt mer. Är man i kreativa yrken som du och jag så måste man få jobba när man har det bästa flowet…
  Men kanske det i ditt fall inte var meningen? Kanske allt jobb du gjorde i förväg kanske ändå för dig vidare i någon annan case? Vi får hoppas det, så du åtminstone får ut något av det hela.

  Gillad av 1 person

 2. Visst!! Håh håh jajjaaa. Jag hör att du förstår mej precis. Alltså, man är för snäll. Och som du säger, projekt som dragit uuuut smakar trä till slut. Antar att det är vår kreativitets fel. Vi skyller på den nu 🙂

  Tack, jag tror säkert att jag kommer att ha nytta av mit förarbete ändå. Imorgon är en ny dag med nya utmaningar 🙂

  Gillad av 1 person

 3. Hatar när det där händer! Och man trooor att man lärt sej alla konster att undvika fallgroparna, men icke.. Bara att skrapa upp sej från golvet och börja om.

  Brukar också tänka att osjyssta kunder nog får sej nånstans på vägen, hoppas bara jag råkar stå i rätt krök och ser det hända. Kram!

  Gillad av 1 person

  1. Precis. Borsta av sig. The show must go on! Men att man nu inte lär sig, doooh!
   Hihi, det är en rolig tanke. Ska tänka på det nästa gång och hoppas jag står i den rätta kröken också 🙂 Kram

   Gillad av 1 person

 4. Vad är det allt du gör inom ditt företag, annat än fotoarbete?! Tycker du är grym och så duktig, det man ser av på bloggen i alla fall. Kämpa på! Egenföretagarlivet har säkert många fler ups än downs ändå eller?! Skriv gärna mer om det förresten, hur det är att vara egenföretagare på riktigt 🙂

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: