Hur man blir kvitt bananflugor på 24 timmar.

Om jag ska vara ärlig minns jag inte så så hemskt mycket av denna helg. Dagarna går och allt för ofta har jag glömt vad jag gjort dagen innan. Är mitt liv så innehållslöst? Eller snarare ointressant att jag inte ägnar en extra tanke åt de saker jag gör. Kanske man kan kalla det rutiner. Hur tråkigt?

Måste absolut göra något åt det! Börja skriva dagbok kanske eller meditera och aktivt tänka på vad jag gjort under dagen och highlighta saker som varit speciella.

Det vad jag VET att jag gjort och som jag inte glömmer i första taget är att jag den senaste veckan har jagat de där förbaskade bananflugorna. AAARGH! Som tur har vi inte dem så ofta, men när de dyker upp blir man alltid lika irriterad. Ja, nästan äcklad. Tidigare har jag testat alla husmorsknep i boken. Fairy, ättika, vinäger och köret. Alla som haft besök av dem vet att det är högst omöjligt att träffa en bananfluga. Waste of time kan man mycket väl kalla det. Men när man väl lyckas smälla en liten sate, är man som den nöjda djävulssmileyn.

Denna gång sket jag i tant Dagnys bästa tipssamling och istället satt jag in hela fruktskålen i kylen. Alla grönsaker fick följa med in fast jag hatar kalla tomater. Tomburkar, och vinflaskor blev (äntligen) pantade och diskhon tvättade jag supernoga. Sedan såg jag till att diskhon alltid var torr. Ingen fick lämna skålar med myslirester eller tomma saftglas på diskbänkskanten. Jag höll också diskbänken ren och torr. Skräpkorgen tömde jag flera gånger per dag.

På en dag fick jag bort alla femtioåtta äckliga bananflugor! Av femtionio. En störande seg liten jäkel höll ut i ytterligare en dag. Sen fick frukten flytta ut från kylskåpet igen. Lättnaden!

Ett litet söndagstips bara.

Odd Molly

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: