Så många stjärnor får Ähtäri djurpark

En recension av Ähtäri djurpark:

På mindre  än två timmar är man framme. Om man kör från Vasa det vill säga. En film, några riskakor och en vattenflaska senare. Om allt gått så smärtfritt är det nästan som en mysfredag i eget vardagsrum.

Under högsäsongen från andra veckan i juni kostar en biljett betydligt mera än under lågsäsongen. Se till att ha S-bonuskort med och du sparar sex balubas per biljett. Om du är riktigt tjuvaktig säger du att treåringen är under tre år och hen är gratis.

En skrinda finns att hyra för ett två euros mynt. Perfekt för trötta små ben och vatten(eller vin) dunken. Kan också funka att åka i, ner för de rätt branta backarna.

Med en tydlig karta i handen missar du inga djur och håller koll på var du är och hur långt du gått. Hela promenaden är tre kilometer.

Ähtäri ska inte förväxlas med Kolmården eller Högholmen. Här finns inte så många exotiska djur. En vacker snöleopard hörde till det mest exotiska vi såg. Den låg väldigt stilla, så inte helt säker den var äkta. Måhända en staty.

Gillar man ugglor, så hoppa genast i bilen! Här finns mäktiga ugglor av olika arter. Ähtäri bjuder också på lurviga grejor som mink, mård, hermelin, iller och skabbiga renar.

Jag fick en nytt favvodjur, uttern. Så coola och de bjöd verkligen på en riktig humorshow.

Det finns också en restaurang och café mitt i stråket. Lagom för hungriga magar och törstiga strupar. Vi hade med egen picknick och grillkorv som barnen grillade över elden. Ta med egna tändstickor.

Sist på stigen är björnarnas bo. En riktig höjdpunkt. Det var inga skygga nallar. Tvärtom. Den ena björnen visade upp sig så mycket den bara kunde.

När man njutit av tindrande barnaögon, avslutar man utflykten med att titta på souvenirer i Ähtäris shop. Där finns tusen överprissatta mjukdjur. Just de djuren som finns i djurparken. Mycket aaaah och ååååh, kelande och gullande. Men det blir två paket grodslajm och lakritschokladsalmiakbollar för att klara av bilfärden hem.

Men så tar man en avstickare till Tuuri. När man nu ändå är in the hoods likosm. ”Avstickare”? Det är svårt att låta det bli en snabb titt då köpcentret är miljarder hektar stort. Puh!

Ähtäri är ett bra resmål. En bra dagsutflykt. Att åka tillsammans med andra familjer är förstås mycket roligare. Men man blir trött. Se till att inte ha kvällsprogram den kvällen. Du behöver inget annat än soffan och ett halvt vinglas efter den keikkan. Jag ger Ähtäri fyra stjärnor av fem.

ähtäri

ähtäri

ähtäri

ähtäri

ähtäri

2 svar till “Så många stjärnor får Ähtäri djurpark”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: