Vad är det för fel på lifestylebloggar?

Ibland kan jag inte låta bli att undra varför vissa typer av bloggar får så mycket allmän kritik och nedvärderande åsikter.  För att vara mera specifik så syftar jag på lifestylebloggar. Ordet lifestyle är en mycket bred genre och behöver inte nödvändigtvis förknippas med enbart vackra ting, vackra bilder, vackra människor och vackert textinnehåll.

En lifestyleblogg kan vara personlig, ful, utan bilder och med ett bittert innehåll. En lifestyleblogg kan vara en blandning av vackra bilder och personliga texter. Ärligt varvat med glansbilder. Lika mycket lifestyle för det.

Har inte har en blogg en tydlig målsättning eller budskap, gärna av samhällskritisk natur blir de kategoriserade till just en lifestyleblogg. Det tycks vara allmän praxis. De sätts in i ett fack och anses vara mindre värda än de så att säga mer intelligenta bloggarna. Men vem bestämmer vad som är rätt eller fel? Vilka bloggar som är bättre än andra?

Jag funderar till vilken kategori min blogg hör till. Jag gissar lifestyle. Men jag vill inte ha ett gruppnamn på min blogg. Jag skriver om det jag känner för. Ibland är det om glädje och ibland om kriser. Nångång om mode och andra gånger om inredning. För det mesta är jag rak och ärlig men jag kan också dölja känslor. Det finns gånger då jag står på barrikaderna och värnar för fosterland, feminsim och antirasism. Fast jag inte gör detta dagligen (eller inte alls) så betyder det inte att min blogg är mindre intelligent för det. Alla som har en blogg borde veta hur värdefull tid som läggs på att skriva och fotografera. Tänk, vilka jäkligt bra magasin bloggarna är för människor att läsa! Att underhållas av, att skratta åt, att gråta till, att lära och provoceras av. Helt freaking GRATIS! Tänk.

Vet egentligen inte vart jag ville komma med detta inlägg, bara säga att jag uppskattar alla som tar sig tid att blogga. Det är inte alltid en dans på rosor.

Odd Molly

SÅLD! För övrigt är denna rosa lilla knäpptröja från Odd Molly till salu. Stl 0. Mycket använd och har ett litet hål på ärmen. Säljes därför billigt. 15€ inkl. post. Maila vid intresse!

10 svar till “Vad är det för fel på lifestylebloggar?”

 1. Bra inlägg. Själv tycker jag inte alls om kategorier eller att spekulera för hårt vad något kan betyda. Jag bloggar om lite allt möjligt, om yoga, livet och landet och det är bara den jag är. ”Jag kategorin” är bäst för då är jag själv som får bestämma och ha makten :). Och damn att koftan redan blev såld. Den skulle ju jag ha velat hoppa runt i på blommiga ängar i sommar 😀

  Gilla

  1. Exakt. Men jag förstår naturligtvis att ibland ska bloggar kategoriseras i bloggportaler till exempel. Det är en annan sak. Det är bara konstigt att vissa bloggtyper anses vara sämre än andra.
   Äsch, synd att koftan hann säljas..:(

   Gilla

 2. Har inte reflekterat över ifall en viss genre får mer negativt än andra, tycker att fitnessbloggar den här våren fått sig ganska rejält. Gillar själv livsstilsbloggar oh ser inget fel med det, passar en viss ”livsstil” inte ens egen åsikt behöver jag inte läsa. Inte heller behöver jag skriva ut det, jag behöver helt enkelt inte läsa. 🙂

  Gilla

  1. Det är det som är så bra. Vill man inte läsa så behöver man inte. Vet inte om livsstilsbloggar varit på tapeten på sistone. Har bara själv tänkt på det flera gånger och sedan läste jag i Lite Skriks blogg om att hon inte ville klassas som en lifestyleblogg.

   Gilla

 3. Jag kunde inte ha sagt det bättre själv! Förutom att jag ständigt döljer mina känslor. Det har hänt så mycket skit de senaste åren, men sådant vill jag inte ventilera i det öppna eller spara för framtiden. Det räcker med att det gör livet surt just nu.

  Gillad av 1 person

 4. Jag stör mig mest på att det alltid kallas för ”lifestyleblogg” också på svenska. Vad är det för fel på ”livsstilsblogg” liksom? Allt måste inte amerikaniseras tycker jag. Och så tycker jag att livsstilsbloggar är närapå de bästa bloggarna. Såna som skriver om lite av varje, kryddar med en hel massa personlighet och egna åsikter. 🙂 Det är de bloggarna som jag oftast fastnar för och återkommer till.

  Gillad av 1 person

  1. Håller med dej! Kan kanske vara svårt att säga livsstil då man är van med ordet lifestyle då det kom hit i form av just lifestyle-butiker för ca 10 år sen.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: