Nya rutiner

Så ja! Nu var det sommarlov, semester, loma. Så efterlängtat men samtidigt kanske något jag i hemlighet lite fasat för. Det är ju nu som vi ska det så otrooooligt skönt, lugnt och idylliskt. Det är nu vi ska njuta av strandlekar, plocka smultron på strå och yoga-andas in den ljumma sommarkvällsluften. Det är nu vi ska ligga i hängmattan och lyssna till havets brus med en spännande bok, en av de hundra vi inte hann läsa under vintern. Det är nu vi ska äta hälsosamt, ekologiskt, närproducerat och helst allt från eget trädgårsdlande. Och det är nu vi ska gå omkring glada som hangökex och utstråla lugn och harmoni.

Men jag vet att detta är en illusion. En illusion för mej. En dröm som kanske är verklighet för andra. Sanningen är att efter ett längre veckoslut kan jag längta efter att arbetsveckan ska börja och barnen ska till dagis och skola. På söndagen klättrar alla på väggarna och alla är led på alla.

Kanske vi kommer in i denna nya sommarlovsrutin. Kanske vi kan vara mera vänner och mindre ovänner. Kanske vi alla kan slopa förväntningarna och bara vara och slappna av. Låt oss hoppas!

 

SAMSUNG CSC

2 svar till “Nya rutiner”

  1. Ojojoj, jag tror inte du är ensam om dina tankar, tror faktiskt de flesta småbarnsmammor känner lika, fastän inte alla vågar medge det! (Ibland inte ens åt sig själv!) Jag har varit hemma en månad nu med mina busungar, och tro mig, jag LÄNGTAR verkligen till lugnet på kontoret! Där man kan sitta och göra sin grej utan att bli avbruten 70000 ggr, där man får käka sin lunch i lugn och ro och där man slipper det eviga gnället, grälandet och ylandet! Semestern är dessutom en så laddad tid, man ska hinna så mycket på så kort tid och alla ska vara så jä*la glada avslappnade och harmoniska! Huvaligen! Säg mig EN barnfamilj som har det så! Nix, trodde det inte heller! 🙂
    Ha en skön semester iaf! Fördelen är att man slipper rusa iväg på morgonen och att man får dalla runt i mjukisar hur länge man vill! 🙂

    Gillad av 1 person

    1. Ja så är det nog! Och som du säger så finns det ju vissa små fördelar med semester också 🙂 Vi får ta vara på dessa guldkorn och njuta av de lugnare stunderna.Ha det gott!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: