Sa jag redan att allt är bättre i Sverige?

Som en ny människa nu. Lyckligare, mer motiverad och definitivt mer kär. Bara lite tröttare och fattigare. Att komma bort från vardagens tristess och framför allt bort från rutinmässiga strukturer, det gör verkligen susen. Varje gång vi reser iväg på tumis, konstaterar jag det samma. Varför kommer vi inte iväg lite oftare? Och barnen har det absolut inte gått någon nöd på. De har levt skärgårdsliv med allt vad det innebär.

Men alltså Stockholm. Som fjortis var detta ju bästa staden som fanns! Sedan hände något, vet inte vad. Kanske jag blev mer kritisk, trött på den överlägsna attityden och stockholmsdialekten. Trött på alla Slitzmodell-wannabes och trött på dubbelmoralen och falskheter.

Detta var uppenbarligen en fas jag hade för nu älskar jag Stockholm. Igen. Kan inte sluta förundra mej över det stora, varierande utbudet av restauranger, små butiker och skönhetssalonger. Mångfaldet av kulturer och människor med olika bakgrund slutar aldrig fascinera. I stockholm kan du vara den du vill, den du är och ändå sticka ut eller smälta in. Jag vet att gatubilden inte alls speglar verkligheten och att acceptans för olikheter är ett rådande problem. Men atmosfären är ändå så mycket skönare än i vår huvudstad. Vi ligger efter. Som vanligt.

Idag har jag  kramat barnen extrahårt och de fick franskisar och glass till middag. Och så några souvenirer från en av de bästa städerna i världen.

 

SAMSUNG CSC

 

Kväll över Stockholm

 

SAMSUNG CSC

Vyn över hustaken

SAMSUNG CSC

Mat, så god god. Libanesiskt, finns inget bättre!

SAMSUNG CSC

Ett rådjur i strålkastarljus, mätt efter 16 rätters Meze.

SAMSUNG CSC

Vi ses nästa gång Tabbouli

SAMSUNG CSC

Kallt även i Sthlm

SAMSUNG CSC

Magnoliaträd utanför hotellet, hur romantiskt!

SAMSUNG CSC

Doften alltså!

SAMSUNG CSC

På Cow hittar man det bästa Laura Mercier sminket. Resekassan sinade där.

SAMSUNG CSC

Ville ha denna från Afroart, men måste nöja mej med några mindre inredningsprodukter istället.

SAMSUNG CSC

Vi fikade och fikade..

SAMSUNG CSC

..och vilade fötterna

SAMSUNG CSC

..försökte undvika Sergelstorg. Tog en snabb bild och sprang därifrån..

SAMSUNG CSC

..och shoppade lite till. Åtta par skor (!) bland annat

9 svar till “Sa jag redan att allt är bättre i Sverige?”

 1. Ha, ha nästan så du slår mig i skoshoppingen! Jag hade bara med mig fem par efter senaste Umeå-tripp 🙂 När jag var till USA hade jag däremot med mig 22 par, fick köpa en ny resväska enbart för skorna 🙂
  Nu blev jag akut Sthlms-sjuk, vill dit nu!!!

  Gilla

  1. 22 par, shit! Crazy woman, hahaa! ”Give a girl the right shoes, and she can conquer the world”
   Stockholm är nog så nice, men Umeå är bra det med. Far du till sthlm så tar jag färjan till Ume 🙂

   Gilla

   1. Min mamma köpte en t-shirt åt mig när vi var i USA med texten: ”If the shoe fits, buy a pair in every colour”. Det har varit mitt motto sen dess 😀
    (Förklaringen till min sko-madness ligger i att jag har galet stora fötter och hittar alltså inga skor i vanliga butiker. Nu när Zalando-världen öppnats för mig är det heeelt underbart. Och Skopunkten hade en hel del i min storlek också, hurra för dem!)

    Gilla

 2. Ååh, jag vill också åka på tumis till Stockholm! Senast var vi eh, väntas nu, 2009 på sommaren…också senast vi varit borta från barnen mer än ett halvt dygn i sträck så det vore verkligen på tiden 😀

  Gilla

  1. Jölp! Då är det verkligen dags 🙂 2009..jag räknar..typ fem år sedan mao. Boka nu så blir det av. Norwegian flyger väl dessutom billigt nu!

   Gilla

 3. Oj oj, Stockholm….dit åkte jag och shoppade ….då vi bodde i katrineholm, bara 150 km borta. Tog tåget o åkte i väg. Så skönt var det. Saknar tiden i sverige fast under dom nio åren så insåg jag även att det finns saker som inte är bättre där 😉

  Gilla

  1. Oj har du bott nio år i Sverige! Vad gjorde du där? Visst, det finns ju alltid för- och nackdelar på alla ställen. Tror ändå man trivs bäst i det land/stad där man har sitt hjärta.

   Gilla

 4. I det röda huset på högra sidan av första bilden bodde jag då jag var jobbade i Stockholm en höst för många år sen. Lyxigare läge kan man inte drömma om! 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: