Blåkulla året runt

När jag var liten for alla små häxor till Blåkulla  på påsklördagen. Nu är jag helt vilsen. Jag har sett påskhäxor redan förra veckan och några igår medan många säger att de ska häxa runt imorgon. Tydligen finns det inte längre någon påskhäxedag utan alla kör när de vill. Vi hängde på den nya traditionen och påskhäxade på valfri dag, idag långfredag.

 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

 

GLAD PÅSK mina bloggläsare!

6 svar till “Blåkulla året runt”

 1. Vad jag har förstått går de flesta finlandssvenskar på lördag – det gjorde vi när jag var liten. Nu då vi bor i södra finland har jag lärt mig att på finskt håll går man söndag före påsk! Men detta varierar beroende var i landet du bor och dom påskhäxar även påskhelgen på vissa håll 🙂 Invecklat men alla får väl göra som de vill 🙂 Glad Påsk och tack för intressant blogg!

  Gilla

 2. I södra finland trullar dom på palmsöndagen men vi i österbotten trullar imorgon,påsklördagen. Sen har väl folk olika traditioner på llika orter… men kmoron hittar man äggen som påskharen gömt och klär ut sej och knackar dörr.. dock knackas det myki mindre dörr nu än på 90 talet.. gla påsk

  Gilla

  1. Förra året kom det så många häxor att jag till slut m¨ste gömma mej bakom gardinen 😀 Nu kom jag passligt hem också när hoppeligen alla redan häxat klart 😉 Har iiiinga godis alls här hemma. Glad påx!

   Gilla

 3. Nog finns det (svenskspråkiga) små häxor här i södra Finlanland också på påsklördagen 😉 Större trafik är det dock under söndagen innan, då det häxas på finska. Men nu måste jag ju fråga vad era häxor säger (på svenska) då de går runt? Bara glad påsl, eller ramsa?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: