Skönhetsritualer

Ibland fastnar jag (och många andra med mej) i gamla vanor. Man fortsätter göra saker så som man alltid gjort. Kanske för att det känns tryggt, bekvämt eller så gör man det rent av i lathetens tecken. Men varför förstöra ett vinnande koncept kan man ju fråga sig.

När det kommer till skönhetsritualer så avviker jag sällan från varken ritualerna eller vissa produkter.Det händer ibland att jag byter ut mina old time favorites för en annan produkt för att oftast ändå gå tillbaka till de gamla trotjänarna.  Trots att jag allt för sällan går på på ansiktsbehandling samt glömmer peelingburken längst bak i badrumsskåpet så har alltid varit rätt mån om min hud och utseende.

Nedan följer mina bästa produkter för hudens välmående och för en snabb fix i sminkväg.

 

SAMSUNG CSC

Ansiktet rengör jag just nu med en riktig bubblare, en mild rengöringsmousse från Dermoshop. Jag har tidigare använt just mousse och tycker att det är det skönaste för ansiktet. Facet blir rent men inte torrt. Torr hy är ju roten till det onda. Ansiktsvattnet African Red Tea från Ole Henriksen känns så himla nyttigt. Liksom att spraya antioxidanter rakt i nunan. I like!

SAMSUNG CSC

 

SAMSUNG CSC

Jag har testat otaligt många ansiktscremer i mitt vuxna liv! Många dåliga men också många bra. Dermosils Skincomfort dagcreme kör jag med för tillfället. Så skön och doftar lagom. Ögoncreme är bara ett måste och Skincomfort Eye Gel kan jämföras med All about Eyes från Clinique, som varit en megalångkörare. Prismässigt ligger de dock ljuslängder ifrån varann. Heja lokala företag som Dermoshop! Min nattcreme från Estelle & Thild går på sista visan. Får se vilken creme som följer.

 

SAMSUNG CSC

För den som inte har tid att sminka sig i timtals, rekommenderar jag att satsa på huden. Gör den jämn med en lätt underlagskräm och lite lyster med en tint. Böj ögonfransarna, se till att ögonbrynen är i skick, täck extra skavanker med concealer och ROUGE, glöm inte rouget! På bilden den omsusande färgen ”orgasm” från NARS. Föredrar själv dock MACs rouge utan pärlemor.

Bästa underlagskrämen är från Laura Mercier. Finns att beställa på nätet. Vet faktiskt inte om den finns i butik i Finland, men i Stockholm hittar du den på NK. Jag brukar blanda krämen med High Beam från Benefit för att ge huden lyster. Vem vill inte ha lite glow i sitt liv! Absolut bästa concealern tycker jag är MACs. Den är lätt täckande och fastnar inte i veck (läs rynkor).

Voilá, vad fräsch du blev och i ett nafs!

 

SAMSUNG CSC

Förlåt Elizabeth Arden! Tänkte glömma bort min räddare i nöden. Luktar kanske apa, men mjukgör mina läppar, nagelband, fötter, armbågar och näsborrar. Har använt denna produkt sedan 90-talet(!) och har heller inga intentioner att sluta. Jag vill ha en tub Eight Hour Creme med i graven. Känns som om det kan bli torr luft där inne.

9 svar till “Skönhetsritualer”

  1. Jag älskar också dermosils tvättmousse. Den är bara bäst. Har använt i över två år, tar bort allt smink men inte något extra! Perfekt 🙂 Det där NARS-rouget blev jag lite sugen på nu….

    Gilla

  2. Alltså du måst testa Eight hour cremes (nya?) nattkräm! Så jäkla skönt, känns som smör i fejset men på ett bra sätt :D!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: