Hemma hos

Jag ger upp nu. Orkar inte städa så noga idag. Ska koncentrera mej på fredagsmyset istället. Än så länge verkar barnen vara lugna och fina i alla fall. Det så kallade fredagsmyset är nämligen inte alltid så himla mysigt hos oss. Ofta åker ungarna i säng kl åtta och själv somnar jag på soffan med alltför hög puls.

Om att ha ofrivilliga hjärtklappningar talar jag och Linn om i söndagens SNAKK. Det blir djupt och mörkt med mycket ångest. Lyssna!

Jag lovade visst att visa mera av vårt hem. Jag ska absolut ta er på en GRAND TOUR. Ikväll börjar vi med barnkammaren. Rummet är inte stort alls och har allt annat än raka väggar. En riktig utmaning att inreda praktiskt! Det är mycket vinklar och vrån, snedtak med takfönster och bjälkar här och där. Varje kvadratmeter är utnyttjad. Ännu saknas lite förvaring och hyllor. Blir något någonsin färdigt?

 

SAMSUNG CSC

Rummet har små fönster, perfekta på barnens höjd. Där byggde jag en myshörna med kuddar och sydde ett draperi för extra mysfeelis. På kvällen lyser lamporna fint där inne.

 

SAMSUNG CSC

Färgerna i rummet är klassiskt vitt/svart. På madrassen brukar jag ligga och se på när barnen leker.

 

SAMSUNG CSC

De små fönstrena och mysbelysningen

 

SAMSUNG CSC

Möblerna är Ikeas Stuva-serie. Grym kvalitet och klassisk design. När skatteåterbäringen kom blev det genast att köra och hämta dessa. Valde några svarta luckor/lådor. Klibbiga små fingermärken syns utmärkt på just den färgen.

 

SAMSUNG CSC

Köpte skumgummi som jag sydde ett överdrag på. Perfekt liten bänk för små och stora rumpor. Och under en utdragbar låda med de största traktorerna.

 

SAMSUNG CSC

Lite småförvaringsboxar, gamla skolådor bland annat.

 

SAMSUNG CSC

Mera leksakslådor och några gulliga tavelmotiv från Maileg

 

SAMSUNG CSC

Nyaste tillskottet är skrivbordet som är platsbyggt så att det sitter ihop mellan ett Stuva-klädskåp och väggen. En skrivbordslampa och någon fiffig hylla fattas.

 

SAMSUNG CSC

Även sängen är platsbyggd och blir en del av rummet. Det är en våningssäng med mindre mått. Obäddad som vanligt. Kojasäng kallar Dino den för.

 

12 svar till “Hemma hos”

 1. Vilket fint rum! Många härliga detaljer! Det där med sittplatser (eller liggplatser) för mamma eller pappa är jättebra har jag märkt då man vill gå in och bara sitta ner och prata eller läsa nattsaga.

  Gilla

 2. Love it Nadia! Sååå fint ni gjort! Men hej, säg var man köper fina och mjuka påslakan? Tycker int jag har sett någå snygga/speciella här borta så funderar på att shoppa online eller i Finland i sommar.

  Gilla

  1. Tack vännen! Det tycks ta sin tid att få rummen inredda. Öööh, två år nästan 🙂
   Jag måste fundera varifrån det finns lakan. Mjuka är inte så lätt att få tag på. Ikea har ju förstås de mjukaste lakanen och H&M home borde ha mjukisar. Huran typ vill du ha?

   Gilla

 3. Har kollat på Ferm Living, dom har jättefina (tex. i stil med den där fina tapeten ni har i barnrummet) men ganska saftiga priser…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: