Bechdel och serier

Tv-seriernas högtid har officiellt börjat. Om man inte somnar klockan kvart över nio på soffan. Men om man mot förmodan orkar vaka lite längre än barnen så finns det något att kolla på då? Tycker de serier jag följer aldrig vill ta slut. Som Walking Dead. Den börjar vara riktigt tradig nu på något sätt. Zombierna skräms inte längre, spänningen har avtagit och de flummiga dialogerna är rent ut sagt så skit.

En serie ska dessutom ha en karaktär som man älskar. Eller hatar. Någon man kan identifiera sig med eller se upp tilll. Men inte i Walking Dead. Nästan alla karaktärer är mer eller mindre störiga. Daryl är den enda liiite coola typen.

Jag gillar spänning och drama med finess och gärna som uppfyller kraven i Bechdel-testet. Behöver tips! Ge mej era bästa tv-serier. Jag vill ha något nytt och fresh!

Nadia Boussir-hemmakontor

Bilden är tagen av primafotografen Camilla och har inget att göra med inlägget

16 svar till “Bechdel och serier”

 1. Underbar bild på dig! Täcks inte berätta vilka serier jag följer för de är så töntiga… 🙂
  Det lustiga är att vi har ett nästan liakdant skrivbord och en jordglob, men det ser liksom inte riktigt så där fint ut hos oss… 😉

  Gillad av 1 person

  1. Homeland ser jag ju faktiskt på typ säsong 5 el 6..har glömt bort den. Tack för påminnelsen! GOT har jag kvar. Men tänkte ev börja på den sedan när hela serien upphört 🙂 Undrar bara om jag blir irriterad på urpatriarkaliska strukturer i den..?

   Gilla

 2. Mina bästa serietips är Westworld – mindf*ck deluxe, This is us – en känslosam och fin feelgood-historia och The Sinner – Ett annorlunda mordmysterium. Grymt bra alla tre!

  Gillad av 1 person

  1. Oj de sista var helt nya, aldrig hört! Måste kolla! Westworld kollar gubben på. Han tyckte att den inte var i min smak, haha. Men kanske jag ska ge den en chans. Tack!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: