Hamster

En dag av input. Har träffat så mycket folk idag så huvudknoppen är yr av tankar och erfarenheter. Gillar såna här dagar. Det känns som om man lever på riktigt då liksom. Dessutom var det strålande solsken!

Ikväll är jag värd att bara ta det lugnt. Att ta det lugnt betyder inte längre att jag sitter med ögonen på Insta. Nej, jag har utvecklats till det bättre och (äntligen) fattat att ta det lugnt betyder att inte göra någonting. Nu är brasan igång och jag har redan ena benet under filten. Imorgon ska jag fortsätta vårsstädning av skåpen. Och nu har jag även bokat loppisbord! I veckan hörde jag om hamsterbeteende på radion. Alltså hur de flesta människor har en tendens att samla på saker och hur vanligt det är att binda sig emotionellt till sina grejor,

Tre frågor skulle man ställa sig. Får man jakande svar på samtliga, ja då är man helt klart en hamster eller då borde man åtmistone börja göra sig av med stuff. Så hörni  berätta, vad samlar ni på och har ni också för mycket saker? Kanske någon är en riktig hoarder!

Frågorna löd ungefär så här:

Letar du länge efter något du behöver varje dag? Typ telefon, plånbok, nycklar. Det där klassiska. Förut hittade jag aldrig nycklarna, så jag har gett upp och äger inga nycklar längre.

Köper du saker du vet att du redan har men inte kan hitta det? Hah, det händer. Är helt enkelt för lat ibland att leta.

Kan du inte slappna av och känner dej stressad på grund av du har för mycket saker runt omkring dej? Nope. Eller om jag riktigt funderar efter så blir jag irriterad på saker varje dag. Men efter ett litet utbrott känns det genast mycket bättre. Då och då åker saker ner i sopen på grund av frustration.

Resultat: Hoarder. Eller så kan vi kalla hemmet för  ombonat och hemtrevligt, eh?

4 svar till “Hamster”

 1. Tyvärr är jag en expert på att göra mej av med saker jag inte längre behöver. Säljer/skänker/kastar bort allt jag inte har någon nytta av längre. Det är ju bara saker, inget mer värde med dem liksom. Skaffar även väldigt sällan sånt jag inte behöver. Vill ha ordning och reda omkring mej och för mycket saker innebär oreda (i min smak). Dessutom är det svårt att hålla snyggt om man har för mycket saker. Fast nu har jag börjat önska mej helt lite mysigare inredning (så där liksom en pläd i den stolen, en kudde på den sängen osv.), men är väldigt orolig över att bli störd på dessa föremål sedan i längden så har redan ett år funderat på att skaffa dem.
  Ska bli roligt att läsa vad folk samlar på och vad folk inte kan göra sej av dem.

  Gillad av 1 person

  1. Låter härligt!Finns ju inget mer befriande än att göra sig av med saker. Jag har få emotionella band till grejor, men gillar dock den ombonade känslan.

   Gilla

 2. Barnens leksaker har jag svårt att göra mig av med. Vill liksom spara till barnbarnen (mina barn är 10 och 12 år….) Fast nu när vi antagligen snart kommer att flytta så blir det nog att röja ordentligt. Annars är jag nog ingen hoarde och vi har faktiskt inte så mycket prylar. Håller gärna den minimalistiska stilen och intressant nog så har maken, som gillar pryttlar, också börjat anamma tanken.

  Gilla

  1. Oj oj, här försvinner leksaker i snabb takt (och i smyg). Fast visst vill jag spara de bättre som kan kännas värdefulla nångång. Låter ju perfekt om också mannen fattat att göra sig av med grejs!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: