Sammetslen

-I samarbete med Jurlique och kikas.fi

Jag vet, vintern har knappt börjat och jag längtar redan till sommaren. Men så är jag en äkta sommar- och soldyrkare.  Och har jag nyligen kommit hem från en skön solresa (jag lovar, det kommer att komma ett full on resereportage alldeles snart).

Inte för att jag är den typen som bränner mej. Tror det har hänt så många gånger som en ynka gång i Thailand. Men jag älskar krämer och jag har alltid varit rätt noga med att använda solkräm på händer, dekolletage och ansikte. Men de senaste åren har jag slarvat, eller rättare sagt så har jag valt att inte använda solkrämer överhuvudtaget. Jag har medvetet försökt komma bort från kemikalier i olika form. Bland annat så har jag slutat använda, håll i er nu, deodorant!

Råden om att använda solkräm eller inte ändras konstant. Ska man använda eller inte, ja det är frågan. Med på min Marockoresa hade jag med mej solkräm (Sun Specialist SPF 40 High Protection Cream) av ekologiska märket Jurlique. Jag ville ge den en chans, inte bara för att den känns lyxig, utan för att den inte innehåller kemikalier eller skadliga nanopartiklar som tränger in i huden. Och så doftar den ljuvligt! Är en sån sucker för dofter. Numera är favoritdofterna naturliga och inte syntetiska. Just denna solkräm doftar av fräsch lavendel. Den känns mera som en vårdande kroppslotion med sheasmör och oljor än en tråkig solkräm. Ibland har jag haft problem med att solkräm täpper till porerna på hakan speciellt, men denna gång hade jag absolut nemas problemas. Till och med hubbyn lånade tuben varje dag. Och då är det BRA!

Jag testade också Jurliques After Sun . Ai että, så mjuk och len jag blev! Men varför använder man After Sun då? Den hjälper ju till att tillföra fukt åt huden efter en dag i solen. Vem vill inte ha en jämn solbränna som räcker länge? Precis. Då använder man After Sun. Just Jurliques är rik på antioxidanter och innehåller aminosyror som fördröjer hudens åldrande. Cassia Alata bladextrakt är ett naturligt skydd mot bestrålning. Även denna ingrediens hittas i Jurliques Specialist After Sun Replenishing moisturising lotion.

Vad är ditt förhållande till solkrämer? Använder du? På barnen?

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

De sköna produkterna hittas HÄR. Check them out!

 

8 svar till “Sammetslen”

 1. Jag MÅSTE använda solkräm, också i Finland. Annars bränner jag mej direkt. Min Pappa har också två gånger hat elakartade födelsemärken som han tagit bort så det skrämmer rejält. Brukar använda någon snäll från apoteket, men de är ju inte så lyxiga precis… Jag tänker att det ändå är mindre farligt med lite kemikalier än med cancer eftersom sannolikheten att jag skall drabbas är högre då vi har hudcancer i familjen!

  Gilla

 2. Jurlique är fantastisk! Speciellt doften.

  Vanliga solkrämer nej. Kokosolja som har skyddsfaktor kring 10, ja. Hehe, även jag har lämnat den vanliga kemikaliefyllda den bakom mig. Känns lite huisigt att berätta för folk när sånt kommer på tal (iofs gör det inte det hemskt ofta) för det är en lite laddad grej det här med vad kvinnor gör med sina armhålor.

  Gillad av 1 person

 3. Både barnen och jag täcker oss med kläder så mycket som möjligt och sen är det ekologisk solkräm i ansiktet som gäller. Bränner oss lätt.

  Har ni helt slutat använda deo eller kör ni med något annat? Vill också lämna den ”vanliga”. Just nu blir det en salig blandning av kokosolja, inget och ”vanlig”.

  Gillad av 1 person

  1. Kläder är säkert det bästa sättet. Eller vara inomhus då. Skulle själv inte kunna vara borta från solen.
   Angående deon så har jag helt slutat. Jag körde en tid med kristallsten men märkte att den inte hade någon funktion. Jag varken svettas eller luktar (hoppas jag) sen när jag kroppen blev van utan.

   Gilla

 4. Jag bytte ut min vanliga giftflaska mot just den solcreme i somrast. Jag är så nöjd. Jag får utslag o finnar av vanlig solcrem men inte av Jourliq så den kommer nog fortsättningsvis att bo I vårt skåp 🙂

  ang deo så har jag nu snart ett år använt mig av en snällare deo, (fabrikstilvlerkad då jag inte vågar mig på kokosolja/fixa egen ännu) men jag är nöjd, känns bra att ha tagit bort ännu en giftprodukt från min kropp

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: