Några fisar till, tack!

Jag har sagt det förr, jag är en tant med reumatism när det kommer till väder. Jag kollar väderleksrapporten lika ofta som andra gräver sig i näsan. Att tala väder är inget jag skäms för. Jag VET att det kanske är något onödigt att hänga upp sig på, att jag verkar patetisk i andras ögon men väder och vind är mitt favoritsamtalsämne.

Dagens väder har varit det samma i en månad nu. Tio grader och ostadigt. Är det sol så är det en förbenat isande vin och om temperaturmätaren visar några grader varmare, så blir det regn.

Att midsommaren plötsligt skulle bli varmare är högst osannolikt. Och en fis i rymden. Vem bryr sig om midsommarvärme när resten av sommarn visat sig från sin sämsta sida.

Kära vädergudar! Jag uppskattar solen, men tyvärr har jag inte så ofta möjlighet att stå uppklämd mot en svart vägg för att njuta av den. Jag känner inte att det är helt okej att skruva upp bänkvärmare i bilen och fortfarande gå med dunjacka. Inte heller har jag kunnat packa bort vantar och mössor. Sommarkläderna ligger på standby och kastar skitiga blickar på yllesockorna och gummistövlarna. Som den grillfantast jag är, känns det lagom skoj att grilla för att sedan äta inomhus för att undvika kalla kycklinspett. Nu behöver jag inte doppa mej i en isvak, men tycker ytterst synd om simskolebarnen vars blåfrusna tår kommer att vara ”ett minne för livet”. Kära vädergudar, jag är inte otacksam och jag uppskattar solen. Ge mej bara lite mer, lite varmare, några fler fisar i rymden, tack!

Mvh,

Weather girl

Bra drakflygarväder dock.

2 svar till “Några fisar till, tack!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: