Dimensioner av en farsslok

”Fader, även far eller pappa, är den manliga föräldern till ett barn Den kvinnliga motsvarigheten till fader är moder”. Så beskriver Wikipedia en fader. Konstigt må tycka att detta är ett ord som behöver beskrivas i ett uppslagsverk. Alla vet vi vad en pappa är och hur en pappa borde vara. Men dimensionerna är många.

En man kan vara den där kärleksfulla, ömsinta pappan som lever sitt liv genom barnen. Han kan vara den där lekpappan som gillar stim och stoj och som alltid bara gör de där roliga sakerna med barnen. Det finns pappor som är mer borta än hemma, de som försöker köpa kärlek med presenter och de som till och med förnekar sitt faderskap. De som fortsätter leva ungkarlsliv och det finns de som tittar djupt ner i spritglaset.

Mitt förhållande till egen pappa är komplicerat. Jag antar att jag älskar honom (så där ovillkorslöst som bara ett barn kan), men jag tycker inte om honom. Och jag har ingen aning vad han tycker om mej. Sorgligt men sant. Nu närmar sig farsdag och jag har inga intentioner på att uppvakta med kort och presenter. Jag önskar att mina barn alltid kommer att vilja uppvakta deras pappa. För att HAN har varit närvarande, älskat dem och funnits där för dem. För att han varit äkta för dem.

Farsdag kan uppfattas som onödigt kommersiellt, men för många kan det vara nyttigt att det finns en speciell dag som påminnelse om att få pappor att känna sig uppskattade. Man kan aldrig få för mycket bekräftelse.

På farsdag ska barnen fira sin far, skämma bort, äta gott och allt det där. Jag ska vara mitt trevligaste jag, säga fina saker och kanske till och med erbjuda nackmassage.

Vad säger du om farsdag, farsgubben, barnens pappa och hela köret?

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

Tips på en romantisk farsdagspresent: Och jag när jag säger romantisk, tänker jag mera på barnens far och inte egen. Ääää! Jag fick ett doftljus av märket Klinta & Co. Helt fantastiskt och ekologiskt. Vaxet blir inte hett så man kan använda det som massageolja! Jag har provat det och det var amazing. Inget kladd och doftade wunderbart. En perfekt liten present eller varför inte julklapp, tillsammans med en flaska vin eller rätt och slätt en massage. Vem blir inte glad för det? Kalsonger är så 1999.

Nu får ni, mina kära läsare, Klinta & Co produkter till minus 20% från kikas.fi. Erbjudandet är i kraft till lördag den 8.11, men kom ihåg att beställa före onsdag den 5.11 om ni vill ha dem till farsdag. Ni kan naturligtvis hämta produkter direkt från butiken om ni råkar ha vägarna förbi. Rabattkoden i webshopen är Nadia001. 

HAPPY HALLOWEEN PUMPKINS!

6 svar till “Dimensioner av en farsslok”

 1. Jag har tyvärr samma förhållande till min far och tänker alltså inte uppvakta honom, i bästa fall ringa. Till världens bästa pappa, dvs min man blir det karafrukost (involverar bacon) och kanske en prenumeration på the Monocle eller nåt plagg från hans favoritbutik.

  Gilla

 2. Har just diskuterat farsdagen med en vän idag eftersom jag firar min första farsdag utan min älskade pappa. Farsdagen i år infaller på min födelsedag, som den gjort så många år tidigare. Gissa om jag var sur för att jag måste dela min födelsedag med min pappa då jag var liten…nu skulle jag vara överlycklig om vi skulle få fira den tillsammans. Nåja men till din fråga. För denna vän undrade hur det känns inför farsdagen/min födelsedag? Till saken hör att jag aldrig varit särskilt förtjust i fars- och morsdagar. Jag har alltid plikttroget uppvaktat och fortsätter den traditionen med mina barn, men det är nog mest för att ”vara en i gänget”. Jag är dålig på dagar då det förväntas nåt speciellt. Jag gillar ”mor lilla mor vem är väl som du” dagar lite mer spontant i stället. Så svaret på min väns fråga är att jag inte tror att den dagen blir den tyngsta att bära saknaden efter min far, men det kan jag inte veta innan jag är där. Kram

  Gilla

  1. Tack för ditt svar! Jag hoppas verkligen du kommer att ha en fin farsdag, med både skratt och gråt. Den tyngsta dagen har du redan erfarit. Det kommer att lätta, även på bemärkelsedagar och högtider. Kram!

   Gilla

 3. Det är en lite ledsam dag här också. Jag hade också velat ha en närvarande och trygg pappa men fick istället en man som valde och väljer spriten före sina barn i alla lägen. Jag får fira mina barns pappa istället och försöka undvika fb den dan. Blir så bitter på alla kärleksförklaringar till världens bästa pappa där.

  Gilla

  1. Oj så ledsamt! Inget barn förtjänar det. Jag har accepterat mitt och pappas förhållande och det har hjälpt så mycket. Att sätta energi på det är liksom inte hållbart i längden. Klart att jag ibland blir lite lessen men jag är inte bitter längre.
   Skippa fb på söndag och hoppas det känns bättre!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: