Dricka bör man

Det kan tyckas att jag talar om vin lite väl ofta. Det är fredagsvin, ”jag-blir-tokig-på-barnen-och måste lugna-ner-mej”-vin, ”bara-för-att”-vin, ”gott-till-maten”-vin, pms-botar-vinet, ”nu-är-det-tammefan-fest”-vin och så vidare. Ja, vin funkar i alla lägen. Men vill poängtera att jag också dricker annat än vin. Tyvärr är jag en obotlig cola-svamp. Måste få minst ett glas Coca-Cola per dag eller så slutar maskineriet att fungera. Det kan bero på koffeinet, men så är det ju så jädrans gott också.

Vatten dricker jag lite för lite, det ska erkännas. Måste skärpa mej och hälla upp den där två liters kannan, ha den nära till hands för att komma ihåg den. Kanske några droppar citron för bättre smak. Kranvatten är helt enkelt inte gott.

Té dricker jag varje dag. Kaffe är för grown-ups. Älskar doften men kan banne mej inte förmå mej att drick det. Hur mycket jag än önskar. Tanken av att koka mörkrostat kaffe och avnjuta i en fin kopp, aaah! Kanske till och med mala kaffebönorna själv för ännu härligare arom. Har testat kaffe i alla former. Med mycket mjölk, lite mjölk, socker, espresso, cappuccino, you name it men no can do. Lever ännu på hoppet att mitt smaksinne någongång kommer att bonda med kaffekoppen.

Är själv ingen mjölkdrickare, men mjölk kan vara riktigt gott till rätt sorts mat och till nybakt bulla, mums! Vissa säger att mjölk är endast för barn och kalvar, och så kan det mycket väl vara. Mina barn dricker sjukt mycket mjölk. Inget fel med det, men att varje vecka släpa tusen liter mjölk från butiken, är tungt. Ändå är mjölken alltid slut. Fattar inte den ekvationen.

Vad dricker du helst? Säg vin..snälla.

SAMSUNG CSC

Idag har vi fått gårdsmjölk, äkta komjölk.

SAMSUNG CSC

Skeptikern

SAMSUNG CSC

Tvekar. ”Om man lägger örat mot glaset kan man höra mjölken säga muuuuuu”. Inte så pedagogiskt sagt kanske.

SAMSUNG CSC

Gurgel gurgel

SAMSUNG CSC

Skål då!

SAMSUNG CSC

Mmm, tummen upp med mjölkmustasch. Emma Sjöberg, släng dej i väggen!

30 svar till “Dricka bör man”

 1. Jag dricker mest vatten faktiskt, men är precis som du när det kommer till kaffe. Skulle gärna dricka, men det går bara inte ner. Och problematisk gäst är jag för jag dricker inte te, sällan saft och försöker att låta bli Cola och sådant. Min man däremot är lika tokig i Cola som du. Jag har lite försökt bryta han Cola beroende mes att hälla ut allt som kommer hem av den sorten. Bad wife, men jag vill på allvar inte att barnen ska börja tycka att det är ok.

  Gilla

  1. aj aj, bad wife! 🙂 Nej men jag fattar. Vill inte heller att mina barn ska börja dricka sånt skit! Lärde mej dricka kolsyra först som 18-åring och for det utför. Nå inte riktigt men onödigt liksom.
   Kan tänka mej att du känner dej som en besvärlig gäst. Jag skäms bara överatt jag måste tacka nej till kaffe..

   Gilla

 2. Två koppar kaffe om dagen på jobbet, annars klarar jag mig helt bra utan kaffe. Lärde mig tycka om rödvin kring jul i fjol så nu är jag glad att vinårstiderna är här igen. Jag dricker också för lite vatten, borde verkligen skärpa mig.

  Gilla

 3. Dricker ett glas fy-jag-är-så-jäkla-febrig-och förkyld-vin. Före testade jag med ett litet glas konjak, men det sved bara i halsen. Är jag inte sjuk så dricker jag kaffe i mängder och massor med vatten …och, naturligtvis, vin.

  Gilla

 4. Ok, på den här fronten är vi alltså inte speciellt lika…jag äääälskar kaffe! Sitter just nu faktiskt och googlar espressomaskiner 🙂
  Vin – not so much. Jag får värk i nacken/axlarna av vin och sen blir jag supertrött, haha! Men visst kan det vara gott med ett glas ibland.

  Gilla

   1. Ja, alltså jag vet inte vad det beror på. Får samma feeling efter två klunkar cider. Känns som axlarna väger 100 kg och ”trycker neråt”. Jättemärkligt! 🙂 Har hört några andra som säger samma sak också, så helt ensam om problemen är jag iaf inte 🙂

    Gilla

   2. Nu när du berättar detta kan jag få nån flashback då jag faktiskt känt något liknande. Inte ont, men armarna har känts tunga på något sätt. Förr fick jag ont i tänderna av alkohol 🙂 Som om nån tryckte in övre tandraden på mej. Konstiga åkommor!

    Gilla

 5. Jag har gått från att dricka mycket limsa o speciellt just Cokis till att dricka vatten eller vichy. ENDAST. Fyllde år igår o köpte Pommac för att fira.. Föööör sött! Lustigt hur det kan gå ibland. Känner mig duktig i alla fall 😀

  Gilla

 6. Dricker honungsvatten typ en liter varje dag. Startar min morgon med en stor mugg rumstempererat honungsvatten och avnjuter en likadan mugg mitt på dagen för att pigga upp. Dricker varken kaffe eller te eller vin och känner mig onekligen ovuxen. Känns som om jag missar den sofistikerade delen av livet.

  Gilla

 7. Jag gillar kaffe, de är min ”booster”. Utan kaffe är jag trött och hjärnan är i off-tillstånd. Så morgon-och eftermiddagskaffet är obligatorikska. För mej.
  Har förra året lärt mej dricka te, och då är det muminte som gäller. Är mycket kräsen där! Vin är gott i måttliga mängder, men håller mej till den vita sorten. Rött till mat å så men vitt till mys och mingel.
  Vatten pimplar jag nog med varierande mängd. Ibland riktigt fenomenalt bra ibland mindre 🙂 Mjölken hör enbart ihop ned nybakt bulla!

  Gilla

 8. V I N (rött), cokis och så den där obligatoriska dubbel espresso macchiaton på moron som sätter igång maskineriet fast den kan jag leva utan men fan ta den som tar min cokis ;).
  Alltså Vasas vatten smakar ju för jäkligt på riktigt!

  Gilla

 9. Allra helst cokis, alltså cokis passar ju till allt! Annars vichy blandat med rödvinbärssaft/äppelsaft (bubbligt som limu, men inbillar mig att det är mycky sundare, hehehe), ÖL, rödvin, ingefärslimu. Och dom där 2 glasen vatten jag med stor möda försöker klämma ner.

  Gilla

 10. Jag dricker typ allt. Allt förutom whiskey, konjak, vodka och sånt, huij! Kaffe före kl 15 och te efteråt, gärna örtte eller grönt, pepparmintste är min absoluta favorit 🙂 Om du som jag tycker att kranvatten smakar blä – köp en vattenreningskanna! Smaken blir så otroooligt mycket fräschare och bättre. Vi har en sån här: http://www.brita.net/se/index.html?&L=34. Köpte på Lidl (av alla ställen) för ett år sen för ynka 15 €! Annars finns det också på ekosoppi men dyrare där.

  Gilla

  1. Hihi, roligt att läsa hur alla har sina egna speciella dryckrutiner. En Britas hade jag faktiskt i England när jag bodde där. Bra tips, kanske borde skaffa mej..en billig från Lidl perhaps 🙂

   Gilla

 11. Jag började vänjas vid kaffe när jag var två. Månader alltså. Sedan dess har jag varit en kaffemoster av rang, men de senaste åren har konsumtionen minskat avsevärt. Numera klarar jag mig bara jag får mitt morgonkaffe. När jag fyllde… öhh… 50 bestämde jag mig för att lära mig att dricka te. Jag drack varje dag tills jag slutade få kväljningar och tycka att det smakar urk. I dag dricker jag te lika gärna som kaffe om jag blir bjuden.
  För övrigt passar vin i alla lägen, men numera dricker vi vin nästan bara på helgerna (eftersom vi försöker vakta vad vi äter och dricker). Öl till maten kan vara gott när det är varmt, annars är det vatten som gäller. Ofta och mycket. Två till tre liter om dagen.

  Gilla

 12. Vin är ju helt klart fantastiskt gott och livet är en fest så varför inte avnjuta ett glas nu som då. (Inte varje dag!) Men annars är nog kaffe gott till gofikan, mjölk till maten och kallt vatten däremellan. Har själv också haft svårt med vatten ibland, men köpte en magnetpinne som man ställer i vatten kannan och det funkar åtminstone för mej! Härlig blogg du har! 🙂

  Gillad av 1 person

 13. Sååå intressant ämne!!! Själv dricker jag kaffe på morgonen och kanske en gång på eftermiddagen, mest för att vakna till men också för att det är gott, noga med sorten, mörkaste rosten ska det vara. Vin dricker jag gärna och ofta då helst rött även om vitt inte är fy skam sommartid. Vin dricker vi alltid till maten på helgerna, är en (viktig) del av middagen och nog slinker det ofta ner något glas mitt i veckan också. Annars dricker jag bara vatten, har ej köpt juice eller limsa på snart 7 år tror jag och mjölk tycker jag slemmar sig i halsen usch.

  Gilla

  1. Dryck är en stor del av livet helt enkelt, men man kanske inte reflekterar över det så ofta.
   Gillar det där att vinet är en viktig del av helgmiddagar!
   Och wow säger jag bara, ingen juice eller limsa på sju år!!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: