Vem är ni riktigt?

Tanten loggar in och måste bara kommentera vädret. Igen. Det är sån stor kontrast mot vintern då man gömde sig inomhus. När man hoppades på att barnen skulle vara nöjda med lite russin och film så man skulle slippa gå ut i kylan. När man själv drack tekopp efter tekopp (och åt mycket choklad) för att hitta nån slags mysighet med vintern. Med föga resultat.

Idag hängde vi på gården i tre timmar efter dagishämtningen. Åt lite flingor och drack lite saft på hustrappan. Tvättade cyklar och sparkade boll. Skickade iväg barnen till granngården för att språkbada med de finska barnen och själv satt jag och lapade sol.

Ja, och så har jag nyst och nyst. Gissar på den där första sommarförkylningen. Medan jag sitter här med näsan i näsdukshögen, kan inte NI underhålla mej lite! Ni vet ju så mycket om mej och jag skulle så gärna veta lite vem ni är. Bara ett litet hej och kanske en liten presentation. Jättebra, tack!

 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

 

93 svar till “Vem är ni riktigt?”

 1. Hej hej! Mig ser du mer av ”hemma på min blogg”… Hittade din ganska nyligen, minns inte exakt hur men genom nån annan blogg… tror jag… eller ett tips från min syrra?

  Gilla

 2. Nå hej hej! Jag började läsa när du började blogga här och före det hörde jag ju förstås dig i podden. Var ju extra glad över bloggmaterial som komplement till en riktigt bra podd. 😉

  Gilla

 3. Hej, din blogg är underbar, underhållande och positiv. Tycker om den massor. Hittade dej via nån annan blogg och var tvungen att sträckläsa hela din gamla blogg före jag började läsa här. Så härlig även den. Men bloggar inte själv tyvärr. Bor i huvudstadsregionen, jobbar i hfors centrum och ska bli tvåbarnsmamma till hösten. Fortsätt skriva som hittills och lägga upp fina bilder. Du är en otroligt duktig fotograf. Ja, och har länge redan velat skriva att du är så otroligt snygg. Var det en lämpligt lång, flummig och otydlig presentation?

  Gilla

  1. Oj här haglar det komplimanger! Tack! Värmde mitt gamla hjärta minsann 🙂
   Och tänk att du sträckläst min gamla blogg, wow! Du märkte säkert att den är av lite annat stuk än den här. Fortsätt kika in här så bjuder jag på mera bilder.

   Gilla

 4. Tjaba! Jag har hängt hör på din blogg å gillar den mycket, fortsätt i samma anda! Har nog vetat någåsånär vem du är, looks å så. Själv är jag en 2barns mor och suktar efter det goda livet, medan jag (antagligen) lever det utan att märka det. Krya på dej från förkylningen!

  Gilla

  1. Tja! Så kul att du hänger här! Jasså, du har vetat vem jag är så där lite? Hoppas jag inte gjort bort mej då 😉
   Fortsätt sukta efter det goda livet, men precis som du säger, kom ihåg att stanna upp och njuta av det du har. Tack för kryahälsningarna!

   Gilla

 5. Hejsan!! Jag hänger här varje gång du skrivit ett inlägg. Har sagt det här förut och säger det igen. Jag gillar sååå dina foton. .Och även din text naturligtvis men speciellt dina foton. Dom är så härligt vardagliga, precis vad jag tycker om. Dina barn är underbart söta alla tre. Du vet var jag finns.. Krya på dig 🙂

  Gilla

 6. Hej!
  Jag är tvåbarnsmamma från Helsingfors, tillfälligt bosatt i Asien. Jag hittade din blogg via Linn, och gillar den bland annat för att jag älskar marockansk mat och inredning 🙂

  Gilla

  1. Härligt! Marocko ❤
   Önskar jag hade lite mera inspiration för matlagning, då skulle jag nog fresta dej med lite marockanska rätter här i bloggen 🙂

   Gilla

 7. Jag läser också, och prenumererar både på bloggen och på din och Linns podd. (Just nu har jag två olyssnade avsnitt, det känns ungefär som två lovande paket man väntar på att öppna tills man har tid att njuta av innehållet). Vill du att man ska berätta något om sig själv? Jag har inte så mycket intressant att komma med. Idag har jag bakat 50 små cupcakes och snart ska jag gå ner och dammsuga (YES, precis när jag skrev det där startade Caj dammsugaren så nu får jag göra nåt annat istället). Ha en fin dag! Hejhej!

  Gilla

  1. Supernice! Tack för prenumeration både på blogg o podd! Kan tipsa att det bästa sättet att lyssna på poddar är i hörlurar. Och det bästa sättet att slippa höra på dammsugare, härjande barn eller annat störigt, är att lyssna på podd i hörlurar.
   Lycka till! 🙂

   Gilla

 8. Hej! Hanna heter jag. Jag försökte med samma som du igår, lapa sol på terassen, men jag fick sitta stilla i kanske tre minuter. Sen försökte min son rymma till skogs, äta upp lite småsten och falla ner för ett stup. Fast man får väl jämnare bränna om man rör på sig?!

  Gilla

  1. Oj den där tiden när man måste vakta var ju faktiskt lite jobbig. Men du vet att den snabbt går över. Snart får du lapa sol i fred! Och precis, solbränna får du hursom.

   Gilla

 9. Hej! Jag läser också din blogg. Tror bestämt du va me i Pagus/Kåren/Novium nåt år efter mig men jag kan ha helt fel 🙂 Hemma med tvåbarn och gillar Odd Molly. Gillar din blogg skarpt och sitter ofta med ett leende på läpparna när jag läser. Är dock alldeles för lat för att kommentera 🙂

  Gilla

  1. Hej! Roligt att du ville kommentera den här gången 🙂
   Ja jag har varit medi kåren för många år sedan, så det var säkert jag.
   Ska skärpa mej med Odd Molly-bilderna!
   Kul att du kikar in här.

   Gilla

 10. En till Hanna här hej! Hittade hit via Linns blogg och tyckte att den var så trevlig att jag stannat. 🙂 Dessutom är jag från barndomen bekant med din man (era barns namn avslöjade saken), vilket ju gör nyfikenheten större!

  Gilla

 11. Hej hopp! Jag önskar du var min syster, fast det säger mer om din förträfflighet än om mej. Jag är halvknasig, snäll och resten vet du. Och jag är absolut ingen stalker, förutom att jag gärna skulle sitta utanför ditt hus och invänta vårt barns doppelganger, blev såpass nyfiken.

  Gilla

  1. Hej ”jag-är-ingen-stalker”!
   Jag har alltid önskat mej en stalkersyster, så det passar perfekt. Kom till Vasa nångång vettja!
   Annars stalkar jag upp dej i huvudstaden.

   Gilla

 12. Haha, jag är en gammal elev från tiden när du undervisade i Hip-Hop 🙂 Jag och min kompis brukade tycka att det var sjukt piiiinsamt ibland då du visade rörelser exakt framför oss när vi inte kunde 🙂

  Idag är jag 32 år, bor i Sthlm och jobbar som IT chef på en bank. Sambo, husägare och utan barn (medvetet)

  Gilla

  1. Är du?! Men så roligt, hihi! Och sorry, ville ju int att ni skulle känna er piiiinsamma 😉
   Roligt att du tittar in här trots alla mina foton på kidsen! Fast ibland har jag ju bilder på annat också.
   Hälsa Sthlm!

   Gilla

   1. Äh, det är lite kul att såna saker var så pinsamma då 🙂 Var ju typ 9 eller 10 år gammal och dansade hos dig i några. Kommer ihåg ”What a man” med Salt N Pepa 🙂 Och sjukt vig var du också! (vilka saker man minns :))

    Och jag borde kanske ha förtydligat, inga kids ännu, men kanske senare, väntar på ”rätt tid” om den nu någonsin kommer.. Men det är kul att läsa! 🙂

    Gilla

  2. Salt n’ Pepa, hahhaaa! Och vig är jag inte längre, snyft. Eller nåjoo, kanske jämfört med vissa.
   Ok, då missförstod jag dej angående barn. Tänkte du inte alls vill ha. Den där rätta tiden den kommer nog sällan, det är alltid så mycket man vill före. Men det kommer att bli härligt sen när det blir av oberoende 🙂

   Gilla

 13. Hittade hit efter att jag hade lyssnat på din och Linns podd, som är riktigt bra! 🙂 Har en smyckesblogg där jag lägger upp bilder på mina smycken som jag fixar. Är nu mammaledig för vi fick en flicka för 3,5 månad sen 🙂

  Gilla

 14. Hejhej! Tycker väldigt mycke om din blog då den känns så lugn å rofylld. Du tar väldigt fina bilder å skriver på ett bra sätt. Jag fastna direkt för din blog, för att jag själv är estenom, och vill bara läsa mera.

  Gilla

  1. Hej partner in crime!
   Bra att blogin verkar rofylld, fast mitt huvud ibland vill explodera 😉
   Njae, men tanken är faktsikt en feelgood blogg, så kanske jag har lyckats då. Tack!

   Gilla

 15. Jag läser också. Ett-barns mamma som lämnar eget barn på dagis för att lära andras barn hur man uppför sej här i livet.
  Gillar din blogg med härliga bilder och trevliga texter.

  Gilla

  1. Hej Emma!
   Kul att du läser! Det där har jag alltid funderat på (antar du jobbar på dagis?), att lämna sitt eget barn hos andra och sen vara med andras barn om dagarna..känns lite absurt. Alltså INTE på något dåligt sätt, men bara lite lustigt på något sätt men fullt naturligt 🙂

   Gilla

 16. Hej! Jag kom in på din blogg via Linns och blev extra nyfiken då jag lyssnade på podden. Gillar dina bilder och din härliga ärlighet. Dessutom var Nadja mitt favvonamn när jag var liten, var säker på att jag skulle döpa ett barn till det. Nu blev det inte så, istället passade jag på att namnge en av deras dockor till just Nadja hehe.

  Gilla

 17. Hej hej! Jag är en mammaledig dagistant från H:fors (ursprungligen vasa). Började först lyssna på podden och hittade sedan hit när Linn länkade till den då du just börjat blogga här. Gillar både podden och bloggen väldigt mycket! Fixade en burk med superfrön åt mig då du tipsade om det och äter det varje morgon. Tänkte skriva att jag har känt mig så frisk och pigg sedan dess, men tydligen slipper man inte undan denna vårflunssa med superfood. Nåja, svammel, svammel. Fortsätt med din fina blogg!

  Gilla

  1. Hej! Kiva du både lyssnar och läser, hurra! Och vet du nu när du säger det så har jag inte ätit av superfröna på hela veckan! Det är därför jag nu få betala priset, visst!? 🙂

   Gilla

 18. Hej hej. Bor för närvarande i Göteborg, men härstammar från Vasaområdet. Tycker om att läsa bloggar från Österbotten, när man annars bosatt sig så långt ifrån. Känns så hemtamt 🙂 Älskar dina fina bilder 🙂

  Gilla

 19. Tjohej! Jag trillade in här efter att ha lyssnat på din och Linns podd, som för övrigt är en höjdpunkt varje måndag då jag lägger bebisen ute i vagnen och sover. Bloggen är fräsch och pigg och rolig att läsa – man blir på gott humör! Kommenterar alltför sällan men kikar in desto oftare 🙂

  Gilla

 20. Hejhej! Jag läser! För tillfället från bb med en liten nyfödd fröken så behövde inte snabbt hitta på ett fint pojknamn 😉
  Följde du din gamla blogg och följer nu även denna och njuter av alla fina bilder! Och podden har jag nyligen också hittat. Den är skön att höra på när man sitter på cykeln på gymmet.

  Gilla

  1. Grattis till nyblivna mamman! Hoppas du hittar nåt fint flicknamn 🙂 Och kiva om du fortfarande har tid att kika in här ibland. Och sen får du lyssna på podden när du kommer igång med träningen igen.

   Gilla

 21. De hela började med en podd. En podd som blivit det ultimata avkopplandet i min neverending preggo-trötthet 🙂 så hittade jag hit och eftersom jag gillar djupa tankar, Marocko och färger samt nåt av de naturliga å äkta som hänger över din blogg (trots sminket) 😉 så har din blogg blivit en liten ”titta förbi” varje gång jag slänger benen på soffan. Så kände jag igen dej, kommer ihåg att jag ofta mötte dej å dina söta boys då jag sprang med hunden å bodde i centrum. Vasa e litet å har man bra ansiktsminne ”känner” man dom flesta 😉 ps. Börja jobba på radio vettja – du e bra på att uttrycka dej i prat å har en bra röst!

  Gilla

  1. Hej!
   Vad fin kommentar! Jätteglad att du uppskattar poddisen och bloggen! Du tycks också ha ett bra ansiktsminne 🙂
   Lycka till med preggomagen! Och jag ska väl vänta på att nån anställer mej till radion 🙂 Vega? x3m? Anyone?

   Gilla

 22. Hej! Här sitter ännu en läsare! 🙂 Hittade hit via podden (eller var det via Linn?) och nu kan jag bara inte sluta lyssna! Så kul med en till finlandssvensk podd så man inte behöver söka sig till vårt västra grannland jämt och ständigt… 🙂

  Gilla

 23. Jag är här och Din blogg är den första jag läser då jag får tid över :)… Lyssnade på er podd och kom på mej själv att småle och sakna våra långa diskussioner om livet och kärleken <3. Kramis

  Gilla

 24. Hej! Jag heter Linda. Och jag vet ju att du känner till mig genom bloggvärlden. 🙂 Jag läser också här allt som oftast. Men kommenterar väldigt sällan. Det är min akilleshäl. JAG HINNER INTE. Jag hinner bara springa efter Molly, och just och just skriva min egen blogg, och läsa andras. Kommentera faller bort, tyvärr. Men jag finns, och din blogg är bra! 🙂
  Allt gott,

  Linda

  Gilla

 25. Hej!
  Läser din blogg nu och då, oftast hinner jag med alla inlägg, härifrån Åbo-trakten. Fina bilder, gillar vardagliga grejer, din humor osv. Brukar inte kommentera, eller ens läsa andras kommentarer så värst mycket. Fortsätt i samma takt, tycker jag med. 🙂

  Gilla

 26. Hej! Jattefin blogg har du. Harliga bilder och intressanta amnen. Jag bor i Amman sen fyra ar, min man Joe jobbar har, vi har tva sma barn sa mitt i det livet! Tycker sa om podden också, sa kul att lyssna pa sin egen dialekt, traffar ju aldrig finlandssvenskar har! Dessutom ar den valdigt underhållande. Familjeradgivningsavsnittet var super! Hoppas du far en fin sommar!

  Gilla

  1. Hej! Oj vad intressant. Blir alltid så avis på folk som bor utomlands 😉 Och härligt att du gillar podin och blogin. Kanske du kände igen dej i familjerådgivningsavsnittet 🙂
   Ha det så bra!

   Gilla

 27. Hej =) jag var på sminkkurs till dig för ett tag sen. Det var jag med concealern. Och ögonbrynen. Andra gången nu jag är inne och kikar på din blogg! Har inte hunnit kolla runt så mkt men den verkar inspirerande hittills! Fina bilder också!

  Gilla

 28. Jag läser också även om jag just nu är inne i en fas då jag läser väldigt få bloggar. Din hänger med för den är så skön. Och ett poddavsnitt har jag lyssnat på och haft som avsikt att lyssna mera men NÄR ska man hinna(?) Jag vill ju liksom koncentrera mig på det jag lyssnar på. gör jag massa olika saker samtidigt märker jag plötsligt saker gått mig förbi. Jag skyller som vanligt mitt tröga huvu på amningen.
  Ha en fin helg och krya på er!

  Gilla

  1. Den där amningshjärnan, huh huh! Saknar inte den alls. Inte för att jag blivit mycket smartare sen jag slutat, men lite iaf:)
   Du ska lyssna genom hörlurar så går det att koncentrera sig bättre. Men kul att du följer min blogg iaf 🙂
   Tack, jag är redan lite bättre. Ha det bra!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: