Bloggstatistiken förtäljer

Ibland kikar jag in vad statistiken säger om bloggen. Vem som läser, hur många och varifrån de slussas in. Numera laddar jag oftast upp mina inlägg på till exempel Facebooksidan för ”Finlandssvenska bloggare” och Blogivaasa. Man kunde kanske tro att flera läsare hittar hit då. Men faktum är att jag har fått färre läsare sen jag började med det. Ok, nu kan det ju bero på att jag levererar sämre eller att mina inlägg inte intresserar de fräscha förmågorna på Finlandssvenska bloggare. Dunno.

Själv har jag hittat många coola bloggar via den Facebooksidan. Galet hur många ambitiösa bloggare det finns. Heja! Känner att jag måste uppdatera min dammiga blogglista här till höger. Ut med gamla trasiga linkar och in med ny inspiration. Vissa bloggar slutar jag dock inte läsa. Gillar de gamla rävarna. Pionjärerna och de som fortsätter leverera. De finns kvar och får leva jämsides med den nya bloggenerationen. Det tycks funka hur bra som helst!

Min statistik berättar att min största läsarkrets finns i Finland och på andra plats Sverige och USA. Däremot tycks ingen ålänning gilla min blogg. Vafan, hahhaa? Vad gillar ålänningarna månn tro?

Hur fiskar jag Åland till bloggen? Med Ålandspannkaka? Nej, den var dålig. Ge mej tips!  Och snälla, är du en ålänning, lämna en kommentar. Please!

nadia boussir

10 svar till “Bloggstatistiken förtäljer”

 1. Jag har också hittat många bra bloggar via Finlandssvenska bloggare FB sidan 🙂 Det är kul! Finns ju så himla många som verkligen satsar.
  det här med statistik och läsare tycker jag är lite intressant. Har också funderat på hur man kunde locka t.ex. svenskar att läsa den.

  Gilla

  1. Verkligen många som satsar! Ja, kanske man måste lägga på ett svenskt mind-set. Vad går svenskarna igång på? Kanske våga släppa på ämnen som cirkulerar i ankdammen och hänga med i svenska forum.

   Gilla

 2. Vi verkar ha ganska lika läsare, från Finland, Sverige och Usa. Ibland har jag t.o.m läsare från Ryssland. 😮 då får man lov o fundera om det är store P som är i farten. Inte levererar du sämre, lite mindre ofta bara. Storgillar fortfarande din blogg.

  Gilla

  1. Haha, Putin kanske rentav läser 😉 Många halkar ju in på bloggar via google sökord.
   Tack! Idag har jag faktiskt skrivit två inlägg och vem vet, det kanske blir ett till ikväll. Jag är på g! Eller egentligen hemma med sjukt barn.
   Jag tror mycket på att orsaken till mindre besök är att folk inte längre kikar in flera ggr idagen för att kolla om det kommit nytt inlägg. Nu går de in då de ser att man laddat upp på Finlandssvenska bloggares FB. Kanske borde sätta igång den där egna fb-sidan en gång för alla..

   Gilla

 3. Har inte ens tittat på min statistik på evigheter. Men så har jag ju inte ens lyckats skriva något vettigt på länge heller. Jag brukar fundera på de där typerna i Uzbekistan och t.ex. Tjeckien. Vem är de? Använder de google-translate eller kan de svenska? Jag kan tipsa ålänningarna om din fina blogg.

  Gilla

  1. Hade en period då jag föjlde med varje dag, men det gör jag inte längre. Kul ibland och se vart det pekar.
   Ja du, de måste ju använda google translate. Hoppas de hittat vad de sökte.
   Tack, sprid ordet du bara! Igår hade jag tre ålänningar helt plötsligt 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: