Ja, jag sover med sminket på!

-Inlägget är i samarbete med Home Of Kikas och Inika-

Ni vet kanske vid det här laget att jag samarbetar med Home Of Kikas som bland annat säljer det undersköna märket Inika. Men varför i Jose’s namn har jag valt att marknadsföra Inika i min blogg? Ja, för det gör jag annars också. In. Real. Life. Jag älskar produkterna och jag älskar samarbeten. Det är dagens melodi. Som företagare strävar jag efter att hitta andra företag som delar min syn på livet och business eller kanske till och med kompletterar mitt sätt att tänka. Business och pleasure kan också gå hand i hand.

Nog om detta. Tänkte istället svara på varför mineralsmink är så sjuttsingens bra och lite gott & blandat om Inika. Here it goes:

Varför kasta bergsmineraler i ansiktet?

Tja, varför kasta något alls i ansiktet. Du borde duga som du är!  Men OM du nu ändå väljer att använda makeup så är mineralsmink något du lugnt kan satsa på. Det finns så många fördelar och jag vill inte att detta ska bli lika långt som barnens önskelista till jultomten. Ska försöka hålla mej kortfattad.

1 Med mineralsmink slipper du en hel del otrevliga ämnen som till exempel paraffin och mineraloljor (ska ej förväxlas med MINERALsmink!) som finns i vanliga produkter. De täpper till porer och låter inte ansiktet andas i lugn och ro, som det bör! Mineralsmink innehåller inte syntetiska konserveringsämnen och skyddar faktiskt huden från bakterier och yttre skadliga partiklar. Dessutom ger mineralen zinkoxid huden ett skydd mot UV-strålning och föroreningar. Me like!

Att använda Inika mineralpuder som bas i ansiktet är lika med att vara snäll mot sin hud. Förutom skyddet det ger, är pudret anti-inflammatoriskt och har en läkande effekt. Det är därför jag bokstavligen tar min skönhetssömn i Inika. Inga problem! Och inte färgar det av sig heller. Inte på kudden och inte på kläder. Ett stort plus i kanten.

Det viktigaste för mej när jag väljer en foundation, privat och när jag sminkar andra, är att basen ska vara naturlig. NATURLIGT är ledordet. Osynligt resultat är vad vi vill ha! Så osynligt att just denna foundation används till/av män. Det ni! En bas ska inte kännas torr, glidande eller som en kaka i ansiktet. Och så ska den vara lätt att applicera för vanliga dödliga. Den ska vara ljusreflekterande, ge lyster och vara lagom täckande. CHECK.

Även känslig hud kan med fördel använda Inika. Har man dock superduperkänslig hud ska man läsa innehållsförteckningen för att känna igen potentiella ämnen huden tidigare har reagerat på! Inika funkar på alla hudtyper och kan till och med förbättra rosacea och akne. Makeup+känslig hud= sant.

inika smink

2 EKOLOGISK. DJURVÄNLIG. PARFYMFRI. Ut med gifter och in med hälsosamma trender!

no-organic-certified-inika

3 Design, design, design. Guld på svart. Stilrent. Tuff produkt i lyxförpackning!

inika design

4 Skapad av en Australiensisk kvinna med holistisk livssyn som ville eftersträva en hälsosammare livsstil och undvika skadliga kemikalier. För sig själv och numera även för världen. Inspirerande! Nu kan vi sminka oss med vackert samvete.

inika-modell

 

Vill du bekanta dej med Inika, hittar du dem naturligtvis på kikas.fi och vill du passa på att testa ett gäng med härliga produkter i ett helt kit, kan du nu få ett exklusivt erbjudande (79€ men värt 120€)!

Ett parti med startkit innehållande de allra nödvändigaste produkterna finns nu äntligen att få igen! Flera foundations, solpuder (I love), primer (helt bäst), puderborste och en maffig kabuki borste. Kanske höstens enda måste. Håll koll på bloggen de inkommande dagarna när jag laddar upp en liten makeup-tutorial för latmaskar.

Hur är det, använder ni mineralsmink?

 

 

 

Ps. Bilderna har jag lånat denna gång från internet.

11 svar till “Ja, jag sover med sminket på!”

    1. I ärlighetens namn så brukar jag inte rekommendera mascaror för det är en produkt som är så svår. En underbar mascara kan passa på mej men inte alls på dej. Jag är fortfarande på jakt efter den perfekta mascaran. Inikas har jag inte testat. Är rätt lat med mascara, satsar på huden och lite markering runt ögonen. Hoppar oftast över mascara 🙂 Sorry, kunde inte hjälpa dej nu då.

      Gilla

  1. En kort historia hur jag kom in på Inika: Jag hade hem Marika på ett party och hon sminkade mig, vi satt o pratade en god stund efteråt och så plötsligt kommer jag på: Det kliar inte I ansiktet! Alla tidigare puder har irriterat smått och jag har pillat o kliat I ansiktet under dagen. Men jisses, Inikas minrealpuder var super!! Inget kli inget kladd och det ser helt naturligt ut och lätt att applicera – även av mig som inte kan nåt om smink.

    Gillad av 1 person

    1. Ett mirakel liksom! Vad härligt för dej att du hittade nåt som inte irriterar din hud. Det är verkligen läkande för huden:)
      Tack för att du delade med dej din historia!

      Gilla

  2. Det tycker jag med 🙂 Prova!
    En ljus och blek kan gå på light. Om du har varmare hudton så satsa på den mörkare av dem.
    Lycka till och fråga gärna om du har mera frågor!

    Gilla

    1. Jag hann klicka hem produkten redan innan du hann svara, jag blev så ivrig 😉 men tog light. Så nu väntar jag bara på att få testa! 🙂 tack för tipset.

      Gillad av 1 person

  3. Pingback: Premiären! |
  4. Pingback: Samlarmani |
  5. Pingback: Hokus pokus |

Lämna en kommentar