Indiska + jag = sant

-I samarbete med Indiska-

Jag önskar att jag vore lite bättre på allt. Lite bättre mamma, lite bättre på att sortera, lite bättre på att sy och en lite bättre medmänniska. Listan blir lång. Ibland känns pressen så stor och jag känns så liten. Vissa saker gör jag så gott jag kan. Jag är väl ändå den bästa mamman till mina barn och sy, det kan jag lära mej när jag går i pension. Chill out, liksom!

Men världen då, moder jord och alla människor i nöd? Jag vill bidra, men ibland känns det som om min hjälp blir en droppe i havet. Är det tillräckligt att jag duschar istället för badar, sällan flyger, inte äter kött varje dag och betalar en ansenlig summa till Unicef?

När jag köpte mina marockanska kakel blev jag mäkta imponerad av ägaren till butiken som berättade hur han  i och med sitt företag har skapat arbetsplatser i sin lilla hemby i Marocko. Hur han vill ge tillbaka och stöda det lilla fattiga samhället. Ett företag med hjärta är ett företag som visar personlighet och driftighet. Att använda resurser till välgörenhet, hållbarhet och miljötänk är ett företag på framkant. Att handla från ett sådant företag får mej att känna mej bra. Stolt. Som om jag har fått extrabra service. Samtidigt som jag konsumerar, bidrar JAG med något och varan jag köper får ett helt annan värde.

Indiska är ett sådant företag . Ni vet ju hur mycket jag gillar Indiska, och jag har inlett ett samarbete med dem. Vilken otroligt positiv bild jag fick av deras verksamhet. Jag visste att de sysslar med miljö- och hållbarhetsfrågor men jag hade inte den blekblåaste aning om HUR mycket ansvar de egentligen tar. Vilket Engagemang. Kolla in detta, så här mycket fina grejor har Indiska på gång och detta är bara en bråkdel. Kan mycket väl förstå att de var nominerade i kategorin Årets Hållbara butik i Retail Awards 2014.

Here it goes:

Miljö– Indiska har de senaste tio åren satsat på vatten. Tillsammans med Water Aid jobbar de för att förbättra tillgången till toaletter, rent vatten och kunskap i hygien. Detta räddar liv, bidrar till människors hälsa, trygghet och skapar möjligheter till utbildning och försörjning. Förstå att 320 ooo indiska barn under fem år(!) dör varje år av sjukdomar orsakade av förorenat vatten och dålig sanitet.

Etik– Indiska väljer sina leverantörer noggrannt  och alla måste skriva på ett så kallat uppförandekodskontrakt som innefattar arbetsvillkor, rättigheter i arbetslivet och barnens rättigheter. Det vill säga INGET barnarbete, GOD arbetsmiljö, HUMAN behandling och skälig lön. 

Sociala frågor– Indiska stödjer sedan många år ett flertal sociala projekt inom Peace Trust i Dindigul i södra Indien. Stödet, både ekonomiskt och kunskapsmässigt, har bidragit till bland annat barns skolgång, utbildning, en kvinnogrupp och studenthem för flickor. Tänk att Indiska räddar före detta barnarbetare och låter dem få en värdig uppväxt.

Redan av att ha plitat ner denna text känner jag mej mycket bättre. Nu har jag bidragit med att informera ER om detta. Fått er att öppna ögonen. Kanske någon i och med detta fick lust att bli lite miljösmartare eller känner sig manad att bidra med lite mer. Kanske till och med stödja någon välgörenhetsorganisation. Mera om Indiskas arbete kan man läsa här.

Och inte nog med det. Höstens kläder är sjukt snygga! En blandning av skira material, sidenliknande blusar och grova koftor och bekväma byxor. Mycket vinrött, grått och svart med en en hint blekrosa eller smutslila. Mycket vardagsoutfits som även kan piffas upp för teaterkvällar eller festligheter. Höstens inredning på Indiska har A-L redan skrivit om, så jag tog hand om kläderna. Jag knäppte några bilder och lekte att jag var Indiskas modell, om så bara för en dag.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

Ibland måste man gå ut ur sin lilla box för att förstå bättre. Plötsligt blev jag kär i småblommigt och den där kjolen är så bekväm, klassisk med en liten extra detalj (dragkedjan). Vad tycker ni om mej som Indiskas ambassadör, hihi?

Blommig blus

Svart kjol

Accessoarer  | Indiska

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

Denna outfit skulle kunna användas som pyjamas, så underbart bekväm! Dock är den alldeles för snygg för att gömmas under täcket. De där byxorna alltså, de måste bo hos mej!

Grön tröja

Svarta byxor

Accessoarer | Indiska

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

Behöver jag säga att tjocka koftor är höstens bästa plagg! Och en poncho att svepa sig in. Några solstrålar på det och livet leker.

Svart kofta

Vinröd tunika

Mönstrade leggings

Poncho

Accessoarer | Indiska

-I samarbete med Indiska-

31 svar till “Indiska + jag = sant”

  1. Wow!! 😀 Jag håller med Anna-Lena och Johanna – du är så otroligt vacker och det här samarbetet passar dig verkligen perfekt. Du och Indiska är helt enkelt som gjorda för varandra! Och så mycket fina kläder det verkar finnas där nu. Indiska levererar i höst! 🙂

    Gilla

  2. jätte bra nadia+ indiska = match ! 🙂 Men de visst ejag redan innan.. Själv älskar jag att bara gå in i butiken, då känns det bra. Handlar mycket där också! Kul, bra samarbetspartner Nadia!

    Gilla

  3. Applåderar! Tack för den informationen, detta visste jag inte in Indiska sedan tidigare.
    Himla snygg är du, liksom kläderna du visar. Jag gratulerar både Indiska och dig till samarbetet!

    Gilla

  4. Bra att Indiska tar sitt ansvar. Skulle vara super om de gick in för att göra alla kläder eko också (vet att de har några ekoplagg redan).

    Gilla

Lämna en kommentar