Drömmar och hus

Jag berättade ju för några veckor sedan om min akuta längtan efter att bo i stadskärnan av Helsingfors. När jag senast var där var det soligt, terrasserna sjudade av liv och det var ljud och rörelse överallt. Tänk att bara gå ut på ett glas vin eller en munsbit när lusten faller på! Eller handla säsongens bär och frukter och ligga i Koffparken hela dagen och mumsa för att sedan gå in till Delikatessen och shoppa middagsingredienser, kanske via klädavdelningen efter ett nytt linne.

Men så slog det mej att 1. jag har barn och 2. det blir även vinter i Helsingors.  När hinner jag lata mej i parken och vill jag faktiskt ha med barnen till delikatessen (NO WAY!) en busy fredagkväll. Och VAR skulle vi bo? Fem personer på 50m2 eller skulle vi ens ha råd till den 2:an?

För nu bor vi på 115m2. Och oj oj oj vad folk ojar sig över att vi nog har det ALLDELES för litet. Själv trivs jag ypperligt och mera förvaring saknar man alltid oberoende husstorlek. Dessutom har vi 40m2 till att inreda om orken och lottovinsten slår till.

”Nej, men nog borde ni flytta utanför stan till ett större egnahemshus så att alla barn har egna rum”, säger en bestämt övertygande tantröst.

Ja ja, kanske någongång inom närmaste framtid eller om 25 år. Det beslutar vi. För i vilken bibel står det att alla barn ska ha rätten till var sitt rum? Någon lagstadga på det? Vet inte hur det är med andras barn, men våra ungar vill vara där vi vuxna är. Gärna så nära som möjligt och helst under mitt skinn. Argh! Att gå på sitt rum är ju det värsta tänkbara straffet.

Med detta sagt, så erkänner jag att jag ändå brukar kolla husmarknaden, drömma mej bort, fantisera, möblera och inreda. Ja, till och med bygga nytt..i huvudet.  Material, planlösningar, tomter, garage, bubbelbad och egen brygga. För man får drömma, men vete fåglarna om vi nånsin slår slag i saken. Just nu känns det perfekt, men en rastlös själ kan ha ändrat sig imorgon.

 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

 

10 svar till “Drömmar och hus”

 1. Huvudsaken ni är nöjda och trivs med ert boende! Och tänk vad bra att du redan har funderat ut den optimala planlösningen redan IFALL det skulle bli aktuellt med husbygge nån gång. 🙂

  Gilla

 2. Som en stadskärna-bo kan jag avslöja att vi ganska sällan shoppar loss på delikatessen, nån enstaka helg bara. Annars gäller helt samma sorts matbutiker som där hos er. Och linnen kan man bara köpa tills pengarna tar slut (och det gör de fort här). Men annars är det fantastiskt! Så himla nära till allt och kuliga mänskor och superba hobbyn och bra restauranger och … ska jag fortsätta? 😀

  Gilla

 3. Ääh, någon studie påstod att syskon som delar rum har ett närmare förhållande. Vi skulle ha utrymme och har i ett par år tänkt att snart blir det nog att flytta om då barnen inte mera vill dela rum. Men nej, trots rätt stor ålderskillnad är de helt eniga om att de vill sova i samma rum. Och vad gäller kvadratmetrar skulle ja gärna ge upp 40 kvadrat för att just ca 100-110 kvadrat. Ju mer utrymme, destu mer onödigt samlar man på sej. Men. Inget av ovan tar förstås bort faktum att Helsingfors har fin atmosfär, bra rytm och kiva utbud. Men en heldag där med barnen igår tog bort alla illusioner..;)

  Gilla

  1. Tack för din kommentar! Den studien tror jag på. Och sedan när har barn blivit så bortskämda med egna rum (för att inte tala om bortskämda med allt) 🙂 Låter intressant det där att du vill byta bort överflödiga m2 mot mindre. Man får sig en funderare..
   Och så skrattade jag lite åt illusionerna som krossades igår 😉 Det kan förstås hända var som helst, men det känns nog lite jobbigare att ha barn i stan i en storstad än i en småstad.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: