Pedantens mardröm

”Man kan inte ge upp tanken på ett vitt golv före man själv har haft det”. Så sa en bekant. Och det stämmer så bra. Jag, liksom många andra har gått omkring och drömt om det vita plankgovet. Så fräscht, så snyggt och som framför allt passar med allt. Nu när jag har det vet jag att det verkligen inte är någon dröm. Rättare sagt är det pedantens mardröm. I samma sekund som jag dammsugit klart, får jag ta upp dammsugaren igen och suga upp ett och annat. Allt syns på det vita golvet!

Att jag har långa mörka hårstrån som jag tappar tusen stycken varje dag, hjälper inte. Nej, ett vitt golv vill jag inte ha i mitt nästa hem. Eller jag VILL, men jag orkar inte. Ibland går praktiskt före snyggt. Sa jag verkligen detta högt nu?

 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

 

 

18 svar till “Pedantens mardröm”

 1. Vi har också vitt golv, och visst är det horror med två kvinns och två katter i huset. Helt horror. Men ändå kommer jag att sakna det lite grann när vi flyttar. Särskilt då det känns att vårt golv alltid är ‘skitigt’ hurdant det än är. Suuuuck…

  Men till min egentliga orsak för kommentaren; varifrån är den underbara pastellmattan som syns på bilden? Hur stor är den? Den ser helt ljuvlig ut!

  Gilla

  1. I knoooow! Och med katter dessutom, jölp!
   Mattan har jag fyndat för flera år sedan, så den finns nog inte i butik då den är en antik Kelim. Tyvärr!

   Gilla

 2. Vi har också vitt golv, men lite ”slitet” så det finns gråbeige partier i det också. Heeelt superbra, inget syns på det – varken mörkt eller ljust skräp! På gott och ont, för helt plötsligt märker man att man har superskitigt och dammigt golv fast det inte syns, hehe 🙂

  Gilla

 3. Det här är vårt tredje hem med vitt betolux trägolv…..skulle aldrig byta ut det mot något annat… 😉 Däremot var L: s svarta skrivbord inte ett så lyckat val…DÄR först syns allt damm…. Trevlig påsk!

  Gilla

  1. Ja på svart syns nog allt också, det är sant! Jag tycker bara det är så äcklig med mina långa bruna hårstrån på det vita golvet! Störigt värre 😉
   Ha en skön påskhelg!

   Gilla

 4. Där sa du (eller din bekant) något som är SÅ sant. Hade en gång ett vitt kakelgolv i köket i en lägenhet vi bodde i. Jag fick seriöst dammsuga och moppa VARJE dag. Det var sjukt jobbigt. Vill aldrig mera ha ett vitt golv. Punkt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: